Obavijesti

News

Komentari 21

Čabraja slobodan, nema dokaza da je pucao na Jakova Šimića

Čabraja slobodan, nema dokaza da je pucao na Jakova Šimića

Prije nešto više od mjesec dana došlo je do prekvalifikacije djela i Čabraju više ne sumnjiče za pokušaj ubojstva, već opće opasnu radnju pa je slučaj delegiran Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu

VIDEO

Kaštelanin Jozo Čabraja, optuženi za ubojstvo 20-godišnjeg Marina Matijaša 2014. godine, nije više u gospićkom zatvoru, nego je pušten na slobodu. 

Čabraja je završio u pritvoru koncem kolovoza nakon što je otpušten s bolničkog liječenja zbog mnogobrojnih rana koje je zadobio u okršaju u Kaštelima sredinom lipnja kada je ubijen Mario Boljat zvani Pajkić. 

POGLEDAJTE VIDEO Tko je Jozo Čabraja?

Pokretanje videa...

01:17

Čabraju su priveli uz kaznenu prijavu za pokušaj ubojstva Jakova Šimića koji je u obostranoj vatri dobio metak u prepone te je također završio u bolnici. DORH je naveo kako postoji osnovana sumnja da je Čabraja iz pištolja ispalio najmanje sedam metaka.

Prije nešto više od mjesec dana došlo je do prekvalifikacije djela i Čabraju više ne sumnjiče za pokušaj ubojstva, već opće opasnu radnju pa je slučaj delegiran Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu, javlja Dalmatinski portal. Do izmjene pravne kvalifikacije došlo je zbog toga što nije bilo dokaza da je Čabraja pucao u Šimića. Tvrdio je da je pucao kako bi zastrašio napadače, a ne da nekoga pogodi. Vještačenjem je utvrđeno da se metak, koji je pogodio Šimića, odbio od asfalta. 

Val nasilja u Kaštelima: Ubijaju se na grobljima, pred osnovnim školama, pet metara od vrtića...
Val nasilja u Kaštelima: Ubijaju se na grobljima, pred osnovnim školama, pet metara od vrtića...

Prošlog tjedna Čabraju su na suđenje za ubojstvo Marina Matijaša doveli u splitski sud iz gospićkog zatvora. Rasprava tada nije održana jer se u predmet 'vratio' odvjetnik Željko Lubina, koji je branio Čabraju kada je priveden 2014. godine. U međuvremenu, promijenilo se nekoliko odvjetnika, a Lubina se pojavio na zadnjoj raspravi te zatražio odgodu kako bi se uputio u predmet. Sutkinja Višnja Strinić prihvatila je prijedlog i odgodila suđenje za tjedan dana. Hoće li se Čabraja pojaviti sutra? 

Ovo mu je ponovljeno suđenje. Na prvom je dobio 13 godina zatvora. Sudac Slavko Lozina zaključio je da je ubio s neizravnom namjerom, no presuda je ukinuta. Čabraja je u pritvoru nakon uhićenja zbog ubojstva u Kaštelima 2014. proveo tri i pol godine, a nakon izlaska na slobodu bio je žrtva zločinačke organizacije Željka Rajića. 

USKOK tvrdi da je ubojstvo za 40 tisuća eura naručio Matijašev prijatelj Duje Pivčević, i sam član organizacije. Čabraja je ranjen u zasjedi na parkingu u Kaštelima. Na lokaciju ga je namamila djevojka člana organizacije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer