Obavijesti

News

Komentari 13

Čačić: Natalija Martinčević podržat će rebalans proračuna

Čačić: Natalija Martinčević podržat će rebalans proračuna

Čačić očekuje skoro potpisivanje Razvojnog sporazuma za sjever, ali i još jedan uvjet za podršku Vladi, a to je da HDZ u Skupštini Varaždinske županije ne koalira s vijećnicima s Nezavisne liste Ivana Čehoka

VIDEO

HDZ će imati potrebnih 76 glasova na sutrašnjoj sjednici Hrvatskoga sabora jer će reformistica Natalija Martinčević podržati rebalans proračuna, izjavio je u četvrtak predsjednik Narodne stranke - Reformisti Radimir Čačić.

Istaknuo je da je pozicija Reformista 'jednom nogom unutra, drugom vani' trajna jer su u koaliciju ušli s jasnim programskim zahtjevima koji su i u Saboru usvojeni na njihov zahtjev.

Čačić o koaliciji: Pale su maske, sve ćemo vidjeti do rebalansa
Čačić o koaliciji: Pale su maske, sve ćemo vidjeti do rebalansa

„Oni se primarno vežu na realizaciju projekta brze pruge Zagreb-Lepoglava-Varaždin-Čakovec, što je prihvaćeno kad smo išli u definiranje programa Vlade”, pojašnjavao je Čačić za N1.

Dodao je da se već dugo po tom pitanju nije napravilo gotovo ništa, ali da je dead line do kraja godine te da vjeruje da će projekt do kraja godine ili krenuti ili pasti.

"Sporost je rezultat apsolutne nesposobnosti Hrvatskih željeznica", ustvrdio je Čačić kazavši kako očekuje da će se poduzeti mjere da bi se pruga počela graditi do kraja mandata ove vlade.

Govoreći o podršci vladi Andreja Plenkovića, Čačić je kazao da premijer dobro zna stavove Reformista i njihovu političku poziciju.

„Zna da smo krajnje korektan partner, da nikad ne idemo ispod pojasa, da sve što mislimo i kažemo. Mi smo jednostavan partner i nikada nikome ne podmećemo nogu”, kazao je Čačić.

Čačić je ponovo spomenuo i da očekuje skoro potpisivanje Razvojnog sporazuma za sjever, ali i još jedan uvjet za podršku Vladi, a to je da HDZ u Skupštini Varaždinske županije ne koalira s vijećnicima s Nezavisne liste Ivana Čehoka.

On drži Plenkovića u šaci: 'Ne ovisi o meni hoću li biti dio većine, nego o potezima HDZ-a’
On drži Plenkovića u šaci: 'Ne ovisi o meni hoću  li biti dio većine, nego o potezima HDZ-a’

„Dobili smo jasna uvjeravanja na razini županijskog HDZ-a da to neće biti tako, da ni na kakav način u okviru podrške izvršnoj vlasti novog župana iz redova HDZ-a neće biti s liste Čehoka”, rekao je predsjednik Reformista dodavši da će, ostane li se pri onome što je dogovoreno, podržati izvršnu vlast i HDZ-ovog župana u projektima, kroz projektnu suradnju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...