Obavijesti

News

Komentari 73

Čačić o Laucu: On je štetočina, opasan je, iznio je čitav niz laži

Čačić o Laucu: On je štetočina, opasan je, iznio je čitav niz laži

Vlada mora donijeti odluke, to je stav Reformista od prvog dana. Vlada se do danas nije jasno odrekla Laucovih izjava, a mi ga slušamo već godinu i pol, rekao je Čačić

VIDEO

Radimir Čačić, čelnik Reformista, je u emisiji Newsroom N1 televizije govorio o epidemiološkim mjerama, reformi zdravstva te poskupljenjima i inflaciji. 

Što se tiče situacije s koronavirusom, Čačić kaže da se mjere u Francuskoj, koju je nedavno posjetio, ne mogu mjeriti s onima u Hrvatskoj. 

- Stvari funkcioniraju fenomenalno, normalan život na ulicama, u restoranima, u javnom prijevozu… To je samo pitanje uspostave sustava. Sva ova dreka koju slušamo je posljedica nesposobnosti i neodlučnosti Vlade da donese jasne odluke - rekao je Čačić i dodao kako je problem u hrvatskom mentalitetu i da na to ne treba biti ponosan. 

Nakon što je legalizirao ZDS, Plenković sada preko Lauca daje svoj legitimitet antivakserima
Nakon što je legalizirao ZDS,  Plenković sada preko Lauca daje svoj legitimitet antivakserima

- Po mjerama smo vrlo blagi, a po smrtnosti smo jako visoko. Vlada mora donijeti odluke, to je stav Reformista od prvog dana. Vlada se do danas nije jasno odrekla Laucovih izjava, a mi ga slušamo već godinu i pol - rekao je. 

Smatra da se nedovoljno poduzima. 

- Mi kao država i dalje neopravdano, opasno i štetno Laucu dajemo legitimitet… Nemojmo se zavaravati, nemojmo se praviti gluplji nego što je nužno. Recimo jasno – čovjek je štetočina, čovjek je opasan, iznio je čitav niz dokazanih laži - rekao je. 

Tvrdi kako se upotreba covid potvrda treba proširiti te da Vlada mjere "donosi kada ne može pobjeći, često prekasno". 

Što se tiče centralizacije bolnica, Čačić kaže da je to "igra skrivača, groteskna situacija". 

Ivan Đikić: 'Kolega Lauc Vladin je antivakserski stručnjak...'
Ivan Đikić: 'Kolega Lauc  Vladin je antivakserski stručnjak...'

- Goruća tema koja traje već 30 godina. Svi već dobrih 20 godina znaju što treba napraviti, o tome postoje detaljne analize i nitko to nema hrabrosti učiniti. Kad netko to i pokuša, druga strana ga napada. Kada sam dao ostavku, SDP-ova vlada je donijela odluku o istom ovom o čemu govori Beroš. Nakon toga, 2016. HDZ-ov ministar Nakić kaže da ništa nije napravljeno i u pravu je, ništa od ciljeva nije napravljeno. Sve se poništava. I danas, 2021. HDZ-ova vlada sve ono što je rekao Linić da treba napraviti, ide napraviti. I sada SDP-ovi ministri govore da je to brutalna centralizacija. Stvar je luda. Kad si na vlasti to ne napraviš jer se bojiš političkih batina - rekao je. 

Ističe kako je reforma apsolutno nužna. Navodi kako se novac u zdravstvu razbacuje "kako se sjetimo". 

- Skupljamo političke poene… Te igre s milijardama, neracionalni i neodgovorni odnos prema zdravstvu nas dovodi do toga da je to 30 godina generator stalnih dugova i neplaćanja”, rekao je i dodao: “Svaki ministar ima cijeli kup kvalitetnih rješenja što treba napraviti - rekao je. 

Beroš o Laucu: Ne slažem se s njegovim izjavama, takva istupanja šalju lošu poruku
Beroš o Laucu: Ne slažem se s njegovim izjavama, takva istupanja šalju lošu poruku

Čačić tvrdi kako Vlada može limitirati marže. 

- Marže su između jedne i dvije kune, do četiri puta veće nego što su standardi poslovanja. Ludo je u ovoj zemlji da u naftnim derivatima plaća Vlada naplaćuje porez na svoj porez. Postoji genijalan mehanizam, da se rade nova skladišta koja su dva i pol puta veća od postojećih. Mogli bismo biti na 70 posto svih svojih potreba - rekao je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa