News

Komentari 184

Čekaju nalaz obdukcije: Dijete (12) u Njemačkoj umrlo nakon cijepljenja, imalo komorbiditete

Čekaju nalaz obdukcije: Dijete (12) u Njemačkoj umrlo nakon cijepljenja, imalo komorbiditete

Bild piše kako je do 30. rujna Paul-Ehrlich-institutu prijavljeno pet smrtnih slučajeva djece i mladih koji su vremenski povezani s cijepljenjem

Dijete (12) iz okruga Cuxhaven na sjeveru Njemačke umrlo je kratko nakon što se cijepilo protiv korone. Konačni nalaz obdukcije se još čeka i trebao bi biti gotov u četvrtak. Dijete je imalo komorbiditete pa se još ne može s potpunom sigurnošću isključiti i neki drugi uzrok smrti, no preliminarni nalazi obdukcije pokazuju kako bi smrt mogla biti povezana s cijepljenjem, javljaju njemački mediji.

- Ovo je tragičan slučaj. Statistički gledano, jako se rijetko događa da cijepljenje ima ovako teške posljedice. Izražavamo sućut obitelji - rekao je u srijedu Kai Dehne, pročelnik ureda za zdravstvo.

Dijete je umrlo dva dana nakon cijepljenja i to nakon što je dobilo drugu dozu, javlja SAT1. Također navode da je dijete dobilo cjepivo tvrtke Biontech/Pfizer.

Bild piše kako je do 30. rujna Paul-Ehrlich-institutu prijavljeno pet smrtnih slučajeva djece i mladih koji su vremenski povezani s cijepljenjem odnosno umrli su u periodu od 2 do 24 dana nakon cijepljenja. Svi su cijepljeni Biontechom. Kod najmanje troje njih utvrđeni su komorbiditeti. 

Najčitaniji članci