News

Komentari 6

Cijelo selo odveli na poligraf: Pobili su obitelj zbog novca?

Cijelo selo odveli na poligraf: Pobili su obitelj zbog novca?

Nepoznati ubojica je ispalio deset hitaca u žrtve. Dva dana su tijela ležala na imanju skrivenom u šumi dok ih nisu pronašli. Selo Jabukovac otad je obavijeno velom tajne...

Selo Jabukovac kod Negotina u Srbiji potresla je u petak poslijepodne vijest o četverostrukom ubojstvu. Netko je pobio imućnu obitelj Raju Kazimirović (72), majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričnu Draganu Jozeljić (53). Mještani se danima pitaju tko je pobio njihove susjede. Policija obavlja opsežnu istragu.

- Zasad na osnovi svih prikupljenih materijalnih dokaza s mjesta zločina, položaja tijela ubijenih i načina na koji su ubijeni jedino možemo pretpostaviti da iza svega stoji profesionalac, to jest da je obitelj likvidirao plaćeni ubojica - doznaje Kurir.

Njihov izvor iz istrage dodaje da istražitelji u ovom trenutku nemaju osumnjičenog, ali da postoje indicije koje ukazuju na to da je ovo četverostruko ubojstvo naručeno.

Policija danima u Jabukovcu

- Dokazi upućuju na to da je ubojica prvo prišao Raji, i to na samo metar udaljenosti, i da je tek onda izvukao pištolj. Ispalio mu je četiri metka u tijelo dok je sjedio na traktoru. Hitac u glavu, na osnovi opekotina od baruta oko rane, ispalio mu je iz neposredne blizine, tj. prislonio mu je cijev pištolja na čelo. Na isti način, prislanjanjem pištolja uz glavu, ubijene su i ostale žrtve - piše Kurir.

Mještani Jabukovca uvjereni su da su Kazimirovići ubijeni zbog novca. 

Svi na poligraf

Istražitelji su dosad preslušali desetine ljudi. Svi su poligrafski testirani i svi su prošli poligraf.

- Ispitani su i svi ljudi sa kojima se Raja sudio zbog raznih nesuglasica oko puteva, njive i stoke. U ovom trenutku se zna da je netko izvršio četverostruko ubojstvo iz vatrenog oružja. Ipak, treba sačekati forenzičku analizu. Čahure nisu našli, pa se pretpostavlja da ih je ubojica odnio poslije zločina - kaže izvor za Kurir.

Podsjetimo, ubojica je ispalio deset hitaca u žrtve. Dva dana su tijela ležala na imanju skrivenom u šumi dok ih nisu pronašli. Selo Jabukovac otad je obavijeno velom tajne.

Sličan zločin prije 12 godina

U blizini Jabukovca nalazi se selo Vratna, u kojem se prije 12 godina također dogodio masakr, kada je Nikola Radosavljević ubio devetoro susjeda iz lovačke puške. Radosavljević je puškom krenuo u krvari pohod pa je šetajući ulicom od svoje kuće ubijao sve redom.