News

Komentari 4

Cijelu noć gasio vatru pa otišao na posao: 'Šteta je ogromna, tri puta smo išli na intervenciju'

Cijelu noć gasio vatru pa otišao na posao: 'Šteta je ogromna, tri puta smo išli na intervenciju'

Tek kad smo otvorili vidjeli smo o čemu se radi, požaru više automobila. To je bila toliko visoka temperatura da su se getribe na autima rapale, ispričao je zapovjednik DVD-a Jadranko Kovačević

Vatrogasci DVD-a Sunja su na intervenciju požara gospodarske zgrade u Drljači na sunjskom području izišli odmah nakon dojave oko tri sata sa šestero dobrovoljaca, te jednim navalnim i jednim kombi vozilom. Zapovjednik Jadranko Kovačević rekao nam je da se radilo o jako velikom požaru na čiju su interevnciju izlazili čak tri puta.

Nisu odmah niti znali o čemu se radi, što točno gori. Pristupili su gašenju krovišta koji je bio u plamenu, a nakon što su vatru stavili pod kontrolu i lokalizirali ga, morali su nasilno ući i provaliti u gospodarsku zgradu u kojoj je i dalje buktila vatra. Da bi ušli morali su potrgati katanac kliznih vrata i počupati trapezni lim koji je pričvršćen preko vratiju i na zidove zgrade.

- Tek kad smo otvorili vidjeli smo o čemu se radi, požaru više automobila. To je bila toliko visoka temperatura da su se getribe na autima rapale, curilo je ulje. Srećom smo imali pjenu jer bez pjenila to ne bi bilo moguće ugasiti. S obzirom na skromne uvjete i opremu potpuno sam zadovoljan odrađenom intervencijom. Unutra se nalazilo ukupno šest automobila, uglavnom oldtimera, Fićo, Fiat, Peugeot, dva Mercedesa, te još dva traktora, auto prikolica i kombi vozilo - ispričao nam je Kovačević.

Kažće da je crijep s krovišta padao po vozilima te je sve spljošteno na podu. U trenutku požara nitko se nije nalazio ovdje jer vlasnik zgrade inače živi u Austriji, te je nakon požara odmah stigao.

- Fićo je navodno uređivan i registriran, treću generaciju je u obitelji, a vozio ga je  vlasnikov djed. Šteta je ogromna - rekao je.

Kaže i kako su požar gasili do 9 sati ujutro, a zbog zaostale žeravice intervencije su se ponavljale još dva puta, oko 11 sati i druga još oko 18 sati kad je ispod kombija planulo zbog zaostalog maziva i ulja.

- Ovo je bio jedan od većih požara na našem području. Na gašenje smo ukupno utrošili 40 metara kubnih vode i 80 litara pjenila. - kazao je Kovačević koji je odmah nakon prve intervencije koja je završila u 9 sati išao direktno na posao.

Najčitaniji članci