Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
9 komentara

'Cilj je da kroz dijalog dođemo do jedinstvene komemoracije'

Izrazili smo pijetet prema žrtvama tog ustaškog logora, osudili režim u kojem su takvi logori postojali, a također naglasili da njegujemo kulturu sjećanja, istaknuo je premijer

Zagreb: Izjave nakon sastanka Andreja Plenkovića i kineskog premijera Li Keqianga
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
9 komentara

Premijer Andrej Plenković osvrnuo se u ponedjeljak na sjednici Vlade na komemoraciju za žrtve ustaškog logora Jasenovac te istaknuo želju da se uz dijalog s udrugama predstavnicima naroda žrtava Jasenovca ostvari jedinstvena komemoracija.

- Izrazili smo pijetet prema žrtvama tog ustaškog logora, osudili režim u kojem su takvi logori postojali, a također naglasili da njegujemo kulturu sjećanja, osobito emancipiramo teme koje su vezane za Drugi svjetski rat i kvalitetno obrazujemo naše mlade - izjavio je Plenković.

ŽRTVE U FOKUSU Ministrica Divjak: Jasenovac bi trebao biti mjesto ujedinjenja

Smatra kako je postignut 'dobar konsenzus' s novim kurikulumom iz povijesti te da će uz dosadašnje poteze i kroz dijalog s predstavnicima udruga Židova, Srba, Roma i antifašističkih udruga ostvariti da komemoracija u Jasenovcu bude jedinstvena.

Osvrnuo se i na prošlotjedni sastanak s predstavnicima udruga, ustanova i organizacija koje brinu o žrtvama nasilja.

- One će pomoći u svim naporima koje Vlada radi na međuresornoj razini kako bi spriječili i kažnjavali obiteljsko nasilje te ojačali mehanizme i institucije koje u procesu sudjeluju da se pomogne žrtvama - istaknuo je Plenković.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message