Obavijesti

News

Komentari 83

Cimerica poginule djevojke: 'Čekala sam ih za kavu. Onda sam s ulice čula strašan zvuk...'

Cimerica poginule djevojke: 'Čekala sam ih za kavu. Onda sam s ulice čula strašan zvuk...'
3

Policija je uhitila vozača kamiona koji je usmrtio Stelu Novaković (23) u Lovranu. Njena prijateljica je shrvana: ‘Zauvijek je u mom srcu’

VIDEO

Stelu sam poznavala tri godine. Bile smo cimerice i da sam svijećom tražila takvu curu za cimericu, ne bih je našla. Tijekom zajedničkog života postale smo jako bliske prijateljice. Zajedno smo išle na faks, izlaske, prolazile kroz sve dobro i loše. Izgubila sam zaista predivnu osobu u svakom smislu te riječi i osjećam se prazno i izgubljeno. Još ne mogu vjerovati da je više nikad neću vidjeti. Srce mi je slomljeno.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

[TOP 3 VIJESTI DANA] Cimerica poginule djevojke: 'Čekala sam ih u kafiću kad se s ulice čuo strašan zvuk...' 01:33

S gorčinom u grlu priča nam to Matea Habuš, cimerica studentice Stele Novaković (23) iz Daruvara, koja je poginula u naletu kamiona s pumpom za beton u Iki, nadomak Opatije. U nesreći su ozlijeđene i njezine dvije prijateljice V.T. i M.Č., no nasreću jedna je isti dan puštena kući, a druga je iz KBC-a Rijeka otpuštena u srijedu.

Mještani i prijatelji s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, koji je pohađala, još ne vjeruju da vedre, vesele i vrijedne Stele više nema. Matea je opisuje kao uvijek pozitivnu, unatoč mnogim nedaćama kojima ju je život bombardirao u tako kratkom i prerano izgubljenom životu.

Strojar o nesreći u Lovranu: 'Ti stabilizatori izlijeću ako klinovi nisu ispravno postavljeni'
Strojar o nesreći u Lovranu: 'Ti stabilizatori izlijeću ako klinovi nisu ispravno postavljeni'

- Uvijek smo jedna drugoj bile podrška, ali ona je takva bila za sve koju su je poznavali. Vječito pozitivna i nasmijana, unatoč svim teškim trenucima kojima je bila izložena. Uvijek sam se divila kakav je bila borac i zauvijek ću je nositi u srcu - kroz suze priča Matea o mladoj djevojci, koja je u posljednje tri godine izgubila majku, a potom pokopala i baku i djeda

Išle na kavu

Tragično jutro su, kaže, sve četiri prijateljice s fakulteta dogovorile kavu nakon odrađenih ispita. Do obližnje terase kafića mladim curama falilo je tek nekoliko koraka. No dok su okupane suncem tog vedrog i mirnog zimskog jutra bezbrižno koračale nogostupom prema obližnjoj terasi, na njih je iznenada naletio vozač teretnog vozila, kojemu je u vožnji popustio stabilizator beton pumpe te se ta noga odvojila od kamiona.

- Svaki put nakon ispita išle smo na kavu. To nam je bio svojevrsni ritual, pogotovo jer bismo znale da ćemo ispite proći. Bilo je to neupitno jer smo sve dobre i marljive studentice, a Stela je i na faksu bila izvrsna. Izašla sam iz auta i čekala cure u kafiću. One su tražile parking i trebale mi se pridružiti za nekoliko minuta. Čekala sam, ali nisu stizale. Odjednom sam čula neke strašne zvukove s obližnje ceste, nisam ni slutila što se dogodilo. Tad me je nazvala jedna od njih i rekla da se dogodila nesreća. Promrmljala je da nešto nije u redu sa Stelom, ali u tom prvotnom šoku vam ne znam ni sad ponoviti što mi je točno rekla. Odmah sam otrčala nekoliko metara dalje, do mjesta nesreće, no nisu mi dali blizu. Plakala sam i bila u potpunom šoku. Nešto kasnije saznala sam tešku vijest koja me je slomila - tužna je shrvana Matea.

Uhitili vozača kamiona zbog nesreće u Lovranu, nije osigurao stabilizator koji je udario žene
Uhitili vozača kamiona  zbog nesreće u Lovranu, nije osigurao stabilizator koji je udario žene

S preživjele dvije prijateljice još se nije uspjela naći.

- Nismo se još vidjele, samo znam da su obje potpuno shrvane i bez previše riječi - zaključuje shrvana cimerica Matea.

Čeka se Dorh

Policija je u međuvremenu uhitila i kazneno prijavila vozača (41) kamiona za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti. Sumnjiče ga da je ne održavajući naprave za rad u ispravnom stanju i ne postupajući po propisima o zaštitnim mjerama iz nehaja prouzročio smrt jedne i ozljeđivanje dvaju pješakinja.

- Uslijed neodgovarajućeg osiguranja pokretnog dijela kamiona, došlo je do izvlačenja metalnog stabilizatora, tzv. noge, a potom i smrtnog stradavanja i ozljeđivanja pješakinja, koje su se u tom trenutku kretale nogostupom u istom smjeru kao i kamion - napisali su iz policije.

Detalji tragedije u Lovranu: Stela je položila ispit pa išla na kavu. S leđa ju je udario kamion
Detalji tragedije u Lovranu: Stela je položila ispit pa išla na kavu. S leđa ju je udario kamion

Kako doznajemo, noć je proveo u policijskom pritvoru. Sad je na Državnom odvjetništvu hoće li za njega tražiti istražni zatvor. 

Prema fotografijama se vidi da pumpa za beton nije radila te je kamion bio u vožnji. Kod tih modela stabilizatore ne pokreće elektronika, nego je otvara operater vlastitom snagom. One imaju klinove te je moguće da on nije bio dobro učvršćen, da jednostavno nije dobro sjeo te se otvorio. Rekao je to za 24sata jedan domaći dugogodišnji vlasnik kamiona s pumpama za beton. Pregledao je snimke s očevida i potvrdio da je riječ o starijemu modelu čije se noge ručno moraju izvući za postavljanje. Klin opisuje kao komad željeza koji se postavlja u otvor te da postoji osigurač kako ne bi ‘plesao lijevo-desno’. Napominje da su se slični problemi s otvaranjem znali zbivati zbog ‘lošeg sjedanja’.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...
Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje
MORH PRIOPĆIO

Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, priopćio je MORH