News

Komentari 15

Cirkus u HNS-u: Izašli iz stranke pa pokupili stolove, stolice... Uzeli su čak i okvire za slike

Cirkus u HNS-u: Izašli iz stranke pa pokupili stolove, stolice... Uzeli su čak i okvire za slike

Riječ je, kažu u HNS-u, o donaciji koju je stranka dobila prije četiri godine – četiri stola, 20 stolaca, radne komode, police za arhivu, koju su Batinić i Putarek upisali na svoje, a ne na ime stranke

Donaciju inventara koju je Hrvatska narodna stranka (HNS) dobila prije četiri godine iz stranačkih prostorija iznijeli su gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić i bivši predsjednik HNS-a Branko Putarek, koji su stranku napustili prije više od mjesec dana.

Ne samo da su iznijeli inventar, a u HNS-u kažu da je do donacija koju je stranka dobila prije četiri godine - četiri stola, 20 stolaca, radne komode, police za arhivu, već su opustošili i zidove te su uzeli čak i okvire za slike.

- Batinić i Putarek spomenuti namještaj nisu naveli kao stranačku donaciju, što bi bilo logično i normalno, već su sve upisali na svoje ime. Ovo neobično iznenađenje dočekalo je novog HNS-ova povjerenika za Ivanec Nikolu Sedlara koji kaže da nije očekivao od ozbiljnih političara s tolikim stažem da se spuštaju na takav nivo - navodi se u priopćenju ivanečkog HNS-a. 

Nikola Sedlar, HNS-ov povjerenik za Ivanec bio je neugodno iznenađen.

- Nisam želio stvarati dodatne probleme i neugodne situacije pa smo tako i sastavili dokument da će inventar iznijeti u roku od 20 dana, što su i učinili. Budući da smo bili dugogodišnji stranački kolege, išli smo na kartu povjerenja, pa sam bivšim stranačkim kolegama ostavio još jedan komplet ključeva da mogu uzeti inventar kad njima bude najviše odgovaralo, a onda su oni priredili još jedno iznenađenje. Kod uzimanja namještaja, Putarek i Batinić sa sobom su uzeli čak i okvire za slike i pano sa zida – rekao je Sedlar koji je, kaže, odmah o svemu obavijestio i županijskog predsjednika stranke Marijana Škvarića.

Batinić i Putarek su prije više od mjesec dana napustili stranku, a bivši kolege su Batiniću poručili da je u stranačkim prostorijama ostavio majice sa svojim imenom iz prošle kampanje.

- Može ih doći pokupiti. Možda ga podsjete na godine koje je proveo u stranci, stvari koje je govorio u kampanjama, stavove koje je zagovarao i obećanja koja je davao ljudima - kažu u HNS-u.
 

Najčitaniji članci