News

Komentari 61

Cjepivo nije bilo jedini uzrok smrti: Dječak (12) koji je umro u Njemačkoj je imao i bolest srca

Cjepivo nije bilo jedini uzrok smrti: Dječak (12) koji je umro u Njemačkoj je imao i bolest srca

On je bio naš svemir. Svi su ga voljeli. Imao je puno prijatelja. Htjeli smo ga cjepivom zaštititi. Nakon druge doze dobio je blagu temperaturu, ali mu je brzo pala, kaže majka

Jason (12) se cijepio u školi. Nakon što je umro, u njemačkom okrugu Cuxhaven su odlučili kako će se u školama ubuduće cijepiti samo zdrava djeca, dok se ona koja od nečeg boluju smiju cijepiti samo kod pedijatra odnosno liječnika obiteljske medicine. 
Dječakova majka Annika W. je rekla da je Jason bio u invalidskim kolicima jer je imao ukočene zglobove. Imunitet mu je bio jako narušen. 

- Bio je u svojoj sobi. Suprug je bio kod kuće, ja sam bila na putu. Nakon što neko vrijeme nije čuo Jasona, muž je otišao pogledati u njegovu sobu i pronašao ga je u krevetu, bez svijesti. Odmah je nazvao hitnu, ali bilo je prekasno - kaže shrvana majka.

Dječak je umro dva dana nakon što se cijepio drugom dozom Pfizer/Biontech cjepiva. Nakon njegove smrti naložena je obdukcija.

U utorak su objavili kako cjepivo "nije jedini uzrok smrti dječaka", piše Bild. Obdukcija je pokazala i da je dječak imao nedijagnosticiranu upalu srčanog mišića.

- On je bio naš svemir. Svi su ga voljeli. Imao je puno prijatelja. Htjeli smo ga cjepivom zaštititi. Nakon druge doze dobio je blagu temperaturu, ali mu je brzo pala - kaže majka, piše Bild.  

Vlasti okruga Cuxhaven na sjeveru zemlje su slučaj nazvale tragedijom i izrazile su sućut obitelji.

Najčitaniji članci