Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Čobanković poručio: Seljaci nikada nisu bili u boljoj situaciji

Ako netko od poljoprivrednika ima razloge za prosvjede, takvima poručujem da nađu drugi posao, jer poljoprivreda nije za njih, rekao je ministar Čobanković

Krunoslav Petrić/PIXSELL
Foto: Krunoslav Petrić/PIXSELL
0 komentara

Najavu Josipa Pokrovca, vođe poljoprivrednika, o mogućim ponovnim velikim prosvjedima seljaka i blokadama prometnicama, Petar Čobanković, ministar poljoprivrede, nazvao je potpuno nepotrebnom, jer 'seljaci nikada nisu bili u boljoj situaciji'.

- Pritom mislim na redovite isplate povišenih i vrlo visokih poticaja. Osim toga pšenica, kukuruz, soja i suncokret nikada nisu imali bolje cijene na tržištu. Osigurali smo 300 milijuna kuna za isplatu šteta onima koji su stradali od elementarnih nepogoda. Ako netko od poljoprivrednika ima razloge za prosvjede, onda takvima poručujem da pokušaju pronaći drugi posao, jer poljoprivreda nije za njih - kaže Čobanković. Dodaje da teško da će poljoprivrednici ikada više imati ovako dobre uvjete. Ministar je komentirao i najavu eventualnog povećanja cijena kruha.

- Tijekom ove godine smo imali deflaciju cijena poljoprivrednih proizvoda, i kruha i mlijeka i mesa. Trgovina, pak, ne prihvaća povećanje cijene i ne treba plašiti građane da će doći do značajnijih povećanja - kaže Čobanković.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message