Obavijesti

News

Komentari 13

Crkva 'oskvrnula' dva groba i oko njih napravila parkiralište

Crkva 'oskvrnula' dva groba i oko njih napravila parkiralište
1

Pored Crkve svetog Mihovila u Lichfieldu u Velikoj Britaniji, izgrađeno je parkiralište za vjernike, smješteno usred dva groba koji su obilježeni drvenim štapićima kako automobili ne bi prelazili preko njih

VIDEO

- Molimo vas, poštujte grob našeg djeda. Ne vozite preko njega i ne hodajte po njemu - stoji poruka na jednom od dva groba koja su smještena usred parkirališta. 

Grobovi su stari 80 godina te su označeni drvenim reflektirajućim štapićima kako bi spriječili posjetitelje da prelaze preko njega ili eventualno da parkiraju automobil na jednom od njih. 

Prvi grob pripada Johnu Yatesu, koji je preminuo 1940. godine i sahranjen je na crkvenom zemljištu, dok drugi grob pripada Josephu Bullocku, koji je također umro 1940. godine u dobi od 68 godina. Ostali grobovi koji su bili ukopani u blizini njihovih, premješteni su još davne 1970. godine no nije poznato zašto je posljednje počivalište Johna i Josepha još uvijek ostalo na istom mjestu. Pogotovo kada je Crkva odlučila na istom mjestu posuti šljunak i napraviti parkiralište. 

Rođaci Johna Yatesa su na grob postavili poruku u kojoj su zamolili vozače da ne prelaze automobilom po grobu njihovog djeda. Iako su spomenici stari preko 80 godina, ožalošćeni članovi obitelji preminulih smatraju da je taj potez Crkve krajnje bešćutan.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ne želite imati osjećaj da nekom odajete počast na parkiralištu, a to je upravo ono što se sad događa. Razumijem da je trebalo dodatnog prostora za automobile no valjda su prvo trebali premjestiti posmrtne ostatke - rekao je jedan član obitelji za Daily Mail. 

No ostali vjernici ne vide ništa loše u tome, već potpuno podržavaju odluku Crkve. 

- Prije izgradnje parkirališta, automobili su bili posvuda, neki su čak bili parkirani uz rubove drugih grobova što je još više uznemiravalo ožalošćene obitelji. Činjenica je da su grobovi bili toliko stari da Crkva nije imala drugog izbora nego napraviti parkiralište - rekao je John Snelson, vjernik koji redovito ide u Crkvu sv. Mihovila. 

Rektor Crkve, velečasni Simon Baker izjavio je kako Crkva ima sve više aktivnosti i sve više vjernika stoga je bilo nužno napraviti parkiralište za mlade obitelji s djecom, kao i starije članove zajednice. Jer, kako tvrdi, sporni dio zemljišta i prije je služio kao parking. 

- Sadašnji parking, koji je posut šljunkom, puno je bolja opcija jer štiti travnjak te korijene drveća kao i grobove koji su, za razliku od prije, prikladno označeni. Također, priložena je potpuna dokumentacija za planiranje projekta, a lokalne vlasti su dale službeno dopuštenje i nije bilo zaprimljenih prigovora - rekao je velečasni Baker. 

- Vjerujemo da je ova promjena za dobrobit svih članova zajednice i njen je zadatak da olakšava dolazak svima, ne samo nedjeljom već i za neke druge prigode poput vjenčanja ili sprovoda, kada bude puno veći kapacitet ljudi - dodao je Baker. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke