Obavijesti

News

Komentari 34

Crnogorski Pink Panteri čekali su savršen trenutak za pljačku: I onda se pojavio Van Damme...

Crnogorski Pink Panteri čekali su savršen trenutak za pljačku: I onda se pojavio Van Damme...
3

Poznati akcijski glumac Jean-Claude Van Damme za vrijeme pljačke pariške draguljarnice Chaumet nalazio se u optici u blizini draguljarnice. Svi su gledali u njega a lopovi su krenuli u akciju...

VIDEO

Crnogorski državljani stari 44 i 54 godine su koji su, kako se sumnja, opljačkali u utorak poznatu parišku draguljarnicu Chaumet  i ukrali nakit vrijedan između dva i tri milijuna aura -  pripadaju bandi Pink Panteri, piše Kurir.

Naime, u utorak navečer dogodila se pljačka koju su francuski mediji opisali 'skoro pa savršenom'. Pljačku su Crnogorci izveli filmski - iskoristili su trenutak kada je poznati glumac Jean-Claude Van Damme bio u blizini, u optici nadomak draguljarnice, pa su svi, naravno, gledali u njega. Ukrali su tako nakit vrijedan tri milijuna eura.

Lopovi su navodno tijekom pljačke prijetili djelatnicima draguljarnice, a pobjegli su prije nego što su uspjeli upaliti alarm. Pobjegli su na zelenom električnom romobilu.

Chaumet jewelry store targeted by a robbery, in Paris

Na snimkama sigurnosnih kamera može se vidjeti da je pljačku izveo lopov sijede kose u svjetlosivom odijelu, bijeloj košulji i kravati. Lopov je u draguljarnicu ušao oko 17:10 sati, a ubrzo zatim je izašao s bijelom vrećom punom nakita i dragog kamenja.

Pljačkaš se pretvarao da je kupac

Djelatnici draguljarnice ispričali su da se jedan od lopova najprije pretvarao da je kupac. Tražio je da mu pokažu razne komade skupog nakita. 

Za to vrijeme  skrivao je pištolj koji zaposlenici nisu primijetili, a koji je izvadio nakon što je od njih tražio da mu pokažu dragulje.

 - Prodavač je nakit stavio na poslužavnik ispred njega, a razbojnik je tada izvadio pištolj i zahtijevao ključeve od vitrina -  kazao je izvor za francuske medije.

Nakit vrijedan tri milijuna eura spakirao je potom u vreće.  Djelatnici draguljarnice stajali nepomično i nisu ništa pokušavali.  Zaprijetio im je da će aktivirati bombu ako se netko pomakne s mjesta i slučajno pokuša nazvati policiju. Nakon pljačke ih je zaključao i pobjegao na romobilu.

Autobusom za Beograd

Policija je ubrzo otkrila da su iznajmili sobu u jednom hotelu.  No kad su tamo stigli osumnjičenih nije bilo, ali je policija u stanu pronašla trag, odnosno dokaze da su tog jutra u 8 sati krenuli autobusom za Beograd.

Uspjeli su umaknuti čak 200 kilometara od Pariza, prema Njemačkoj. Sustigli su ih na benzinskoj pumpi 'Air de Longeville', gdje je autobus imao posljednju pauzu prije izlaska iz zemlje. Policajci u civilu upali su naoružani u autobus uz povike 'Policija, policija".

Zvjerski mučili bivšeg vođu Pink Pantera: Odrezali mu uši, nos, ruke i noge i onda iskopali oči
Zvjerski mučili bivšeg vođu Pink Pantera: Odrezali mu uši, nos, ruke i noge i onda iskopali oči

To je među putnicima izazvalo paniku i nitko u prvom trenutku nije shvaćao što se događa. U autobusu je nastao potpuni kaos. 

Policija je započela detaljnu pretragu autobusa koja je trajala gotovo sedam sati, potvrđeno je 'Blicu' u agenciji 'Fudeks', u čijem se autobusu sve dogodilo. Policija je, kako su ispričali oni koji su se zatekli na licu mjesta, putnike izvodila jednog po jednog i pregledavala im prtljagu.

Pljačkaši u pritvoru

Nakit je na kraju pronađen u jednoj torbi

- Cijelo vrijeme pretresa nitko nije mogao uraditi ništa za što im policija nije dala dozvolu, a na licima policajaca vidjela se odlučnost da riješe pljačku o kojoj je pričala cijela Francuska - rekao je izvor portala.

Uz pomoć putnika koji govori francuski pokušavali su saznati kome torba pripada, a ispostavilo se da nema vlasnika. I nakon što su pronašli nakit, nastavili su pretragu ostale prtljage.

Jesu li pronašli sav ukradeni nakit nije poznato. Prema komentaru osobe koja je na Facebooku navela da je i sama bila jedna od putnika, dvije ogrlice i jedan par naušnica bili su jedini pronađeni komadi.

Hrvatski članovi Pink Pantera osuđeni zbog krađe dragulja
Hrvatski članovi Pink Pantera osuđeni zbog krađe dragulja

Za to vrijeme dvojici muškaraca, kasnije će se saznati crnogorskih državljana, već su stavljene lisice na ruke i oni su sve što se događalo promatrali iz neposredne blizine.

Određen im je pritvor, a rečeno je i da su uhićeni pljačkaši nisu odranije poznati policiji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u