Obavijesti

News

Komentari 43

Crveni alarm na moru: 'Vrijeme je opasno, nemojte ići na put...'

Crveni alarm na moru: 'Vrijeme je opasno, nemojte ići na put...'
2

Danas će u Hrvatskoj biti promjenjivo oblačno, mjestimice uz slabe oborine te razmjerno vjetrovito. Na kopnu će snijega i kiše koja se može smrzavati u dodiru s hladnim tlom

VIDEO

Drugi dan Nove godine donosi nam veliku promjenu vremena zbog koje slobodno možemo reći da nam stiže prava zima. Vrijeme će idućih dana biti hladno, vjetrovito, a nisu isključeni niti snijeg i ledena kiša.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:37

Vjetar će osobito jak biti uz more zbog čega je za taj dio Hrvatske, od Rijeke do Dubrovnika, oglašeno crveno upozorenje. Tijekom dana očekuje se jaka i vrlo jaka, u noći mjestimice olujna bura i sjeverni vjetar. Najjači udari vjetra bit će 35-65 čvorova (65-120 km/h).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U DHMZ ističu da je vrijeme u tom dijelu Hrvatske vrlo opasno, osobito za pomorce.  

'Trajekti vjerojatno neće ploviti'

- Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu, ističe se u upozorenju. 

Crveno upozorenje u priobalnoj Hrvatskoj na snazi će ostati i sutra. 

Danas će u Hrvatskoj biti promjenjivo oblačno, mjestimice uz slabe oborine te razmjerno vjetrovito. Na kopnu će snijega i kiše koja se može smrzavati u dodiru s hladnim tlom biti češće u prvom dijelu dana, a slaba kiša rijetko je moguća i na Jadranu. 

Puhat će umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni vjetar, mjestimice s jakim udarima, a krajem dana na sjeveru zemlje moguće i olujnim.  

Najviša dnevna temperatura na kopnu od 3 do 7, na Jadranu od 8 do 12 °C.

Snijeg moguć i na moru

Sutra će biti umjereno do pretežno oblačno, vjetrovito i hladnije. U unutrašnjosti će od sredine dana biti slabog snijega, češće u gorju. Na Jadranu tek rijetko može pasti malo kiše, a moguće je i malo snijega, ponajprije podno Velebita i na otocima. 

Na kopnu vjetar umjeren i jak sjeverni i sjeverozapadni, a na Jadranu će puhati sjeverac i bura, često s olujnim i ponegdje orkanskim udarima. Najniža jutarnja temperatura između -6 i -1, na Jadranu od -1 do 4. Najviša dnevna od -2 do 3 na kopnu te između 4 i 7 °C na Jadranu.

Jak vjetar ometa promet, moguća je poledica

Autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, Jadranska magistrala (DC8), državna cesta DC1 Karlovac-Knin-Split, stara cesta kroz Gorski kotar (DC3), Krčki most i Paški most otvoreni su za sve skupine vozila, javlja HAK.

Jak vjetar povremeno usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić (ograničenje berzine je 80km/h).

Snijeg povremeno pada u Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Zbog niskih temperatura moguća je poledica. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog prometne nesreće na autocesti A4 Goričan-Zagreb u zoni POU Sesvete u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine od 60km/h.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović