News

Komentari 18

Crveni meteoalarm u subotu za Rijeku i Split, najtoplije u Kninu

Crveni meteoalarm u subotu za Rijeku i Split, najtoplije u Kninu

Najviše temperature očekuju se u subotu kada je za Knin, Rijeku i Split objavljen crveni meteoalarm (vrlo velika opasnost), drugi put ovoga ljeta

Vrijeme nas danas očekuje pretežno sunčano, a uz dnevni razvoj oblaka uglavnom u gorju te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije popodne može lokalno biti ponekog pljuska. Vjetar na kopnu slab. Na Jadranu će ujutro i dio prijepodneva puhati slaba i umjerena, podno Velebita i na dubrovačkom području i jaka bura, a od sredine dana većinom zapadni i jugozapadni vjetar, prema otvorenom moru sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura između 30 i 35 °C.

Meteorolozi za sutra previđaju pretežno sunčano i vruće. Vjetar u unutrašnjosti uglavnom slab. Na Jadranu u noći i ujutro slaba do umjerena bura, danju većinom jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 14 do 19, duž obale i na otocima između 22 i 27 °C. Najviša dnevna temperatura između 31 i 36 °C.

Grad Knin, gdje se u petak održava obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, tog dana bit će izložen velikoj opasnosti od toplinskog vala, objavio je danas Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

DHMZ je za Knin i ostatak Dalmacije od sutra objavio narančasti meteoalarm - veliku opasnost od toplinskog vala koja će potrajati sve do početka idućeg tjedna. Najviše temperature očekuju se u subotu kada je za Knin, Rijeku i Split objavljen crveni meteoalarm (vrlo velika opasnost), drugi put ovoga ljeta. Središnja i istočna Hrvatska neće ovaj put biti toliko izložene visokim temperaturama. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Za Osijek, Zagreb, Karlovac i Gospić u petak i subotu objavljen je žuti meteoalarm - umjerena opasnost, dok preostalih dana do nedjelje na tom području nisu prognozirane iznimno visoke temperature.