Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
51 komentara

'Uzeo sam pušku, da policija nije ubila Edina Gačića, ja bih'

Sarajevski specijalci ubili su Gačića u šumi Barice između naselja Medvjedice i Zabrđe kod Kiseljaka nakon što se oglušio na njihove pozive na predaju

Foto: Avaz
51 komentara

Tijelo Edina Gačića, okrutnog ubojice kojeg je policija u utorak likvidirala u blizini Kiseljaka u BiH, ni do 19 sati nije bilo izvučeno iz šume u kojoj su ga ubili, a ne zna se niti hoće li ga izvući do kraja dana. Cijelo područje i ceste koji vode ka mjestu na kojem je Gačić lociran i dalje je blokirano.

Ekipa Avaza srela je i lovca Zijada Beganovića zvanog Rojnik, koji je čuo pucnjavu. Kako im je kazao, vatreni obračun policije i ubojice dogodio se u blizini njegove lovačke kolibe.

'ON UŽIVA U OVOME' Lov na ubojicu: Gačić je bio u jedinici koja je mučila Hrvate

- Čuo sam pucnjeve i istrčao iz kuće s puškom. Zaista sam se uplašio, nisam znao što se događa, ali znao sam da je Edin Gačić u bijegu. U neposrednoj blizini moje kolibe čulo se desetak kratkih rafala, ispred sam vidio i pripadnike policije - kazao je Rojnik.

- Nikad se nisam bojao ničega. Ja bih ga ubio da nisu oni, ja branim građane, svoje selo i Bosnu i Hercegovinu, nastavio je za Nezavisne.

POGLEDAJTE VIDEO:

Sarajevski specijalci ubili su Gačića u šumi Barice između naselja Medvjedice i Zabrđe kod Kiseljaka nakon što se oglušio na njihove pozive na predaju.

Klix.ba piše da se Gačić, između ostalog, skrivao u šumi te da je tamo napravio improvizirano sklonište od granja.

U pucnjavi lakše je ozlijeđen jedan policajac kojemu je pružena pomoć u sarajevskom Kliničkom centru.

Policija trenutačno provjerava je li Gačić imao pomagače koji su ga skrivali tijekom bijega koji je trajao punih devet dana.

BIH: LOV NA EDINA GAČIĆA Za svirepim ubojicom raspisali nagradu od gotovo 190.000 kn

Gačić je pet dana ranije u mjestu Podorašac kraj Konjica hladnokrvno ubio Suada Sultanića i pobjegao. Tražilo ga je 1200 policajaca, helikopteri...

Policajca Mahira Begića ubio je u subotu u Suhodolu kraj Tarčina. Ispalio mu je dva metka u tijelo, a treći u glavu.

Danima je bijeg sumanutog serijskog ubojice držao građane BiH u strahu. Ljudi su gasili svjetla, a djecu nisu slali u škole. Ulice manjih mjesta su bile opustjele.

KRAJ SVIREPOG UBOJICE Pucao na njih kod Kiseljaka: Policija je ubila Edina Gačića

U utorak su pokopali njegovu drugu žrtvu - policajca.

Zamjenik direktora FUP-a Esad Korman rekao je da je Mahira ubio čovjek kojemu život nije vrijedan.

- Mahir je bio i ostat će čovjek vrijedan divljenja, policajac kojeg ćemo pamtiti po zalaganju. Volio je i šaliti se, pamtit ćemo njegove viceve. Uvijek je pomagao nesebično. Dugo sam radio s njim te je bio ljudska gromada i ljudina. Nažalost, Mahira više nema, ostajemo mi, kolege, obitelj, prijatelji, i mi ćemo pričati o njemu - rekao je Korman.

Za serijskog ubojicu svi govore da je bio osobenjak. Ni s kim se nije družio, a odrobijao je i zbog ubojstva Ismeta Gunića 1996. Svoju majku ubio je 2002. Pustili su ga iz zatvora na vikend. Stručnjaci smatraju da je bio shizofren, pa i podvojene ličnosti.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message