News

Komentari 222

Preminula djevojčica (4) koju je otac ostavio u autu na plus 40

Preminula djevojčica (4) koju je otac ostavio u autu na plus 40

Liječnici su se danima borili za djevojčicu koja je nekoliko sati ostala u užarenom automobilu. Preminula je u ponedjeljak poslijepodne, potvrdili su nam u riječkoj bolnici

Djevojčica (4) iz Istre koju je otac ostavio da spava u užarenom autu preminula je u ponedjeljak oko 15 sati, potvrdili su za 24sata iz KBC Rijeka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Podsjetimo, prošlog četvrtka izbezumljeni otac je oko 14.30 sati nazvao Hitnu pomoć tražeći pomoć jer je djetetu pozlilo. 

Po dolasku u pulsku bolnicu ustanovili su da dijete ima vrlo visoku temperaturu od oko 40 stupnjeva, zbog koje je kao posljedicu imala fibrilne konvulzije, tj. epileptičke napadaje. Nakon što je njeno stanje stabilizirano, odnosno vitalni parametri vraćeni u normalu, djevojčica je s teškim oštećenjem mozga i jetre hitno prebačena u riječku dječju bolnicu gdje su se liječnici četiri dana borili za njen život.

Cijelo vrijeme nalazila se u kritičnom stanju na respiratoru.

Protiv oca su prošli tjedan podnijeli kaznenu prijavu redovnim putem zbog kaznenog djela zanemarivanja i povrede djetetovih prava. Još nije poznato hoće li biti promjene u kaznenoj prijavi.

- S obzirom da je nastupila smrtna posljedica, za ovaj slučaj je nadležno Županijsko državno odvjetništvo. Za ovu vrst kaznenog djela predviđena je kazna zatvora od tri do 15 godina - izjavila je za Hinu glasnogovornica PU istarske Nataša Vitasović. 

 

Najčitaniji članci