Obavijesti

News

Komentari 529

Vlasnik doge je otac: 'Curica je trenutno dobro, ali još je rano'

Vlasnik doge je otac: 'Curica je trenutno dobro, ali još je rano'
1

Potvrđeno je kako se radi o argentinskoj dogi. Saznalo se, također, kako je pas u vlasništvu 45-godišnjeg oca toga djeteta. Jutros smo razgovarali s ravnateljem Klaićeve koji kaže da je beba stabilno

VIDEO

Pas je jučer u Repašu u Podravini izgrizao jednomjesečnu djevojčicu koja je s teškim ozljedama prevezena u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu.

Pogledajte video

Ravnatelj Klaićeve, doktor Goran Roić, rekao je kako je djevojčica koju je ugrizao pas neurokirurški zbrinuta i da je trenutno u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru i sedirana. U nedjelju će obaviti CT mozga kako bi vidjeli postoperativno stanje.
- Radilo se o kraniocerebralnoj ozljedi s višestrukim prijelomom kostiju tjemene regije glave, ozljeda moždane supstance s krvarenjem i prodorom u likvorske prostore mozga - rekao je Roić. Kaže kako se nadaju da će curica biti dobro, ali da bi bilo prehrabro u ovoj fazi dati definitivnu prognozu. Dodaje da se medicinski radi sve što je u njihovoj moći da ozljede budu što manje i da to dobro završi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ovako drastičan slučaj nisam imao. Ugrizi psa događaju se više puta godišnje, ali ne sjećam se ozljeda ovakve vrste i u ovako ranoj dobi - rekao je Roić i dodao da ozljede u starijoj životnoj dobi zbog tvrđih kostiju ne bi bilo tako jake.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:02

- Još je teško davati prognoze jer se radi o vrlo ranoj životnoj dobi pa su moguće komplikacije nakon zahvata jer se radilo o teškim ozljedama. Nadam se da ćemo sutra biti pametniji u vezi definitivnog ishoda - rekao nam je ravnatelj Roić te pojasnio kako će sutra djetetu napraviti detaljnu neurološku kontrolu (neuroimaging).

Curica je jučer zbog teških ozljeda hitno prebačena iz Koprivnice u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj ulici.

Pas je izgrizao bebu: Liječnici u Klaićevoj se bore za njen život
Pas je izgrizao bebu: Liječnici u Klaićevoj se bore za njen život

- Prvi pregled u našoj bolnici obavili smo u 19 sati. Nakon uvida u MSCT, dobili smo indikaciju za hitni neurokirurški zahvat. Riječ je o kraniocerebralnoj traumi što znači da je oštećen mozak i kost glave, odnosno ima višestruke prijelome. Ima krvarenje, a stradalo je i moždano tkivo. Dijete je bilo kritično - rekao je doktor Roić i dodao da je dijete staro svega 59 dana. Operacija je uspješno završila sinoć oko 21.30 sati.

- Zbrinuli smo je i prebacili na odjel intenzivne njege izjavio je Roić nakon operacije.

Kako javljaju iz Policijske uprave koprivničko-križevačke, potvrđeno je kako se radi o argentinskoj dogi. Saznalo se, također, kako je pas u vlasništvu 45-godišnjeg oca toga djeteta. Daljnje kriminalističko istraživanje se provodi.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić, koji je na zagrebačkom Cvjetnom trgu dao potporu humanitarnoj akciji Dan narcisa, novinarima je rekao da ga je ravnatelja bolnice izvijestio o ozbiljnosti traume i samoj operaciji.

- Operacija je prošla dobro,a ozljede su, nažalost, jako jako ozbiljne i po život opasne, rekao je.

Jučer oko 14 sati u mjestu na širem đurđevačkom području u spavaćoj sobi pas 'Dogo Argentino' ugrizao je jednomjesečno dijete. Sinoć je hitno prevezena  u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu, izvijestila je policija koja provodi daljnje kriminalističko istraživanje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 529
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a