Obavijesti

News

Komentari 188

'Da je netko iz HDZ-a izvrijeđao novinare kao Milanović, imali bismo revoluciju. Mnogi šute'

'Da je netko iz HDZ-a izvrijeđao novinare kao Milanović, imali bismo revoluciju. Mnogi šute'

Za neradnu nedjelju Plenković kaže kako je obavljeno istraživanje u kojemu su došli do zaključka da je većina građana za radnu nedjelju te su došli do toga da bi 16 radnih nedjelja godišnje bilo dovoljno

VIDEO

Održana je zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Nakon sjednice predsjednik stranke Andrej Plenković dao je izjavu za javnost.

POGLEDAJTE VIDEO Izjava Andreja Plenkovića

Kako je rekao, obavljene su završne konzultacije pred izbore u nedjelju kako bi dobili što veću potporu birača. Dodaje i da je bilo riječi o očuvanju radnih mjesta potporama.

Za neradnu nedjelju kaže kako je obavljeno istraživanje u kojemu su došli do zaključka da je većina građana za radnu nedjelju te su došli do toga da bi 16 radnih nedjelja godišnje bilo dovoljno da radnici budu s obitelji, a da ekonomija ne osjeti.

"Što se tiče kampanje, misija Zorana Milanovića su salve uvreda, normalno je brutalno izvrijeđati dopisnika HRT-a u Splitu. Da to netko napravi iz HDZ-a, mi bismo imali revoluciju. Puno je aktera koji šute. Oni koji neće šutjeti su oni koji oponiraju tom divljaštvu u SDP-u", rekao je Plenković.

"Ja se ne sjećam da se Predsjednik države ikad ovoliko miješao u kampanju pred izbore. Bio je u Splitu i u Đakovu. HDZ-ovi gradonačelnici ga zovu jer vjerojatno zovu njegovu instituciju. Ja im ne određujem koga da zovu", rekao je Plenković.

Dijana Zadravec o odnosu s premijerom: Mi smo poznanici. Ne čujemo se i ne komuniciramo
Dijana Zadravec o odnosu s premijerom: Mi smo poznanici. Ne čujemo se i ne komuniciramo

"Gledajte sad ovo. Njegov prijatelj, albanski premijer Edi Rama, pokreće inicijativu za izglasavanje opoziva predsjedniku Meti. Razlog je što se direktno miješao, na strani oporbe, u izbornoj utakmici i što je poticao na govor mržnje i nasilje", rekao je Plenković.

Na pitanje povlači li on u albanskom slučaju paralelu s Milanovićem, Plenković tvrdi da on samo komentira što radi Milanovićev prijatelj Rama i kako je dobro pogledati što se događa vani.

Prokomentirao je i program prof. Zlate Đurđević, kandidatkinje za predsjednicu Vrhovnog suda.

“Hrvatska javnost koja je kritična, u prigodi je pročitati programe kandidatkinja i kandidata. Kad netko posveti pola sata vremena tim programima i uzme program prof. Đurđević, vidjet će dvije zapanjujuće točke. U prvom odlomku kaže da se predsjednik/ica Vrhovnog suda mora pridržavati Ustava i zakona. Ako je to osnovna teza, onda je jasno da predsjednik/ica ne može biti netko tko je u postupku kandidiranja za tu dužnost bila kandidatkinja u protuzakonitoj proceduri. Onda dolazimo do drugog fenomena. Cijeli program je populističko-politički program koji bi htio vratiti izbor sudaca u Hrvatskoj u vrijeme kad je politika birala suce. Da smo imali tu politiku kad smo pristupali EU, ušli bismo za 50 godina. Prakse su različite. Osim što se sama diskvalificirala, i programski se razilazimo.”

O dr. Zadravec i situaciji u KBC Sestre milosrdnice rekao je: “Nisam čuo da bilo tko uživa moju potporu. Za poslove bolnica nadležni su ravnatelji, a za njih Nadležna vijeća, ne ja osobno ili Vlada.”

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 188
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca