News

Komentari 148

Dačić: Lakše bi mi bilo Thacija ošamariti, nego pregovarati

Dačić: Lakše bi mi bilo Thacija ošamariti, nego pregovarati

To sam Hashimu Thaciju i rekao na sastanku u Bruxellesu. Kako bi bilo lijepo da se sada pobijemo pred izbore, kazao je srpski premijer Ivica Dačić, a prenosi B92

Srpski premijer Ivica Dačić poručio je da Srbija mora biti posvećena nastavku pregovora s EU i nastavku dijaloga s Prištinom. No istovremeno tvrdi da bi mu u predizbornoj kampanji bilo mnogo lakše ošamariti kosovskog premijera Hashima Thacija nego pregovarati s njim. 

- Meni bi bilo mnogo lakše i ljepše u predizbornoj kampanji ošamariti Hashima Thacija nego pregovarati s njim, što sam mu i rekao u Bruxellesu - kako bi bilo lijepo da se sada pobijemo pred izbore, kazao je Dačić, prenosi B92 koji kao izvor navodi Tanjug. 

Srpski premijer je naveo da Catherine Ashton, visoka predstavnica EU za vanjsku politiku i sigurnost traži da se sada nastave pregovori.

- Htjeli su da 13. ožujka bude nastavak pregovora, što je posljednji dan kampanje i baš se tada trebam vidjeti s Thacijem - to je baš fina kampanja - rekao je Dačić, prenosi B92.  

Dačić je kazao i da će njegova vlada ostati u povijesti Srbije kao vlada za čijeg su mandata počeli pregovori o članstvu Srbije u Europskoj uniji. 

- Što god da netko bude pričao o ovoj vladi, ona će ostati u povijesti Srbije kao vlada, za čijeg mandata su počeli pregovori o članstvu Srbije u EU. To je povijesni domet po tome što nam otvara prostor da 2020. godine možda budemo na agendi za ulazak u EU kao punopravna članica - rekao je Dačić.

Najčitaniji članci