News

Komentari 33

Pavičić-Vukičević o Bandićevoj ostavci: Ne znam ništa o tome

Pavičić-Vukičević o Bandićevoj ostavci: Ne znam ništa o tome

Izvori bliski izbornom stožeru Kolinde Grabar-Kitarović, aktualne predsjednice, kažu da nemaju informacije o Bandićevoj kandidaturi, o kojoj je navodno obaviješten premijer Plenković

Ni Milan Bandić jučer nije demantirao informacije da će dati ostavku na mjesto zagrebačkog gradonačelnika i kandidirati se za predsjednika RH. To je objavio tjednik Nacional navodeći da će umjesto Bandića Zagreb preuzeti njegova zamjenica i bliska suradnica Jelena Pavičić-Vukičević (što zakon omogućava). 

Ona je pak jučer jedina demantirala dio informacije koji se odnosi na nju. Za Večernji list rekla je kako nije točno da će ona preuzeti dužnost gradonačelnice u toj operaciji.

- Ostalo nemam namjeru komentirati. Ne znam tko će se kandidirati, a tko neće. Ne bavim se kalkulacijama – rekla nam je jučer J. Pavičić-Vukičević. Bandić je jučer novinarima tek odgovorio: “Najvažnije je da je čovjek zdrav”, kad su ga upitali za informacije iz tog tjednika. Poznato je da je Bandiću nedosanjani san postati predsjednik RH. Neuspješno se za gradonačelnika Hrvatske, kako Bandić to kaže, kandidirao 2009. godine kada je u drugom krugu izgubio od Ive Josipovića. Predsjedničke izbore 2014. godine propustio je jer je bio uhićen u sklopu Uskokove akcije u kojoj je tada palo više njegovih suradnika.

Izvori bliski izbornom stožeru Kolinde Grabar-Kitarović, aktualne predsjednice, kažu da nemaju informacije o Bandićevoj kandidaturi, o kojoj je navodno (prema pisanju Nacionala) obaviješten premijer Plenković, kojem je Bandić partner u saborskoj većini.

- Ako se Bandić ne kandidira, onda će podržati Kolindu Grabar-Kitarović. To je dogovoreno – rekao nam je izvor blizak predsjedničinu izbornom stožeru koji će formalno početi funkcionirati kada K. Grabar-Kitarović formalno objavi svoju kandidaturu.


 

Najčitaniji članci