Obavijesti

News

Komentari 82

Dajte vina, hoću lom: Boras na alkohol spiskao čak 116.639 kn

Dajte vina, hoću lom: Boras na alkohol spiskao čak 116.639 kn
5

Uz to, Rektorat zagrebačkog Sveučilišta izdvojio je čak 834.851,47 kn (pdv uključen) za odvjetničke troškove, a prema pisanju medija Boras je uredio luksuzne apartmane Sveučilišta u Dubrovniku za vlastite potrebe

VIDEO

Čak 116.639,70 kuna (pdv uključen) javnog novca potrošio je Damir Boras samo tijekom 2018. i 2019. na kupnju vina za potrebe rektorata, piše Strah od Slobode (SOS) Radio Studenta. 

Naime, ‘Nabava vina za potrebe rektorata’, naziv je jednostavne nabave oznake 95/2018 u visini od 64.424,00 kn, te jednostavne nabave 103/2019 koja se sastoji od dvije stavke u ukupnom iznosu od 52.215,70 kn.

Inače, za iznos koji se u rektoratu potrošio na vina u samo dvije godine, radniku na minimalcu trebaju tri godine rada.

Platforma Možemo! zahtjeva ostavku rektora Damira Borasa
Platforma Možemo! zahtjeva ostavku rektora Damira Borasa

Prema Registru ugovora, dostupnom na Elektroničkom oglasniku javne nabave vidi se kako su vina nabavljena većinom od Agronomskog fakulteta, točnije od vinogradarsko–vinarskog pokušališta Jazbina koje se nalazi u njegovu sastavu. Manji iznos, tek 839 kn, potrošen je u trgovini alkoholnih pića Vrutak.

No, u Planovima nabave Sveučilišta u Zagrebu za navedene stavke spominju se posve drugi brojevi. Tako u Planu nabave za 2018. stoji da će na vino potrošiti 27.000 kuna, a za 2019. piše da je planirani iznos 41.278 kuna. Uz to u Planu za 2019. uopće nije navedena nabavka vina iz Vrutka.

Osim toga, dotični će ostati zabilježen u povijesti zagrebačkog Sveučilišta kao rektor koji je tužio vlastitog studenta. Tužbu je doduše kasnije pod pritiskom javnosti povukao.

Svoj hobi Boras ne financira sam, već mu za to služi novac Sveučilišta, odnosno naš, javni novac, piše SOS. 

Tako je prošle godine Rektorat zagrebačkog Sveučilišta izdvojio čak 834.851,47 kn (pdv uključen) za odvjetničke troškove. Treba posebno naglasiti da se ovaj iznos ne odnosi na cijelo sveučilište, već isključivo na Rektorat.

Traže smjenu Borasa: Studenti donijeli Plenkiju 8000 potpisa
Traže smjenu Borasa: Studenti donijeli Plenkiju 8000 potpisa

Uz to, bivši ministar i profesor Hrvoje Kraljević u razgovoru za Telegram prošle godine iznio je optužbe na račun zagrebačkog rektora.

Tvrdi kako je gospodin Damir Boras novcem Sveučilišta uredio luksuzne apartmane u zgradi Interuniverzitetskog centra u Dubrovniku i sad tamo ljetuje. Samo za renovaciju rektorovog apartmana uplanirano je 173.218 kuna. 

Probali smo kontaktirati rektora Borasa za komentar, ali nam se nije javljao na pozive. A odgovor njegove PR službe još uvijek čekamo. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca