Obavijesti

News

Komentari 118

Damir Škaro podnio ostavku u AK Siget kako bi mogao van?!

Damir Škaro podnio ostavku u AK Siget kako bi mogao van?!
6

Dio članka koji definira djelo za koje je osumnjičen Škaro je “tko spolno uznemirava drugu osobu kojoj je nadređen". I za silovanje ga tereti bivša zaposlenica, a počinjeno je na radnom mjestu

VIDEO

Moja stranka prestravljena je činjenicom da postoji mogućnost da taj čovjek izađe iz istražnog zatvora, kaže odvjetnica Morana Rabar.

Ona zastupa žrtvu koja Damira Škaru (59), donedavnog predsjednika Autokluba Siget, optužuje za silovanje. Kako doznajemo, žena je u šoku i boji se što će biti nakon što se njezin zlostavljač nađe na slobodi.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

01:32

Škarin odvjetnik: 'Čudno mi je sve to'

Škarin odvjetnik Krešimir Krsnik kazao nam je da su se žalili na određivanje istražnog zatvora i rješenje o istrazi.

- Vrlo mi je čudno kako žalba još nije stigla na sud, no dosta je stvari čudno u ovom predmetu - rekao je Krsnik.

'Škaro mi je prijetio: Ja dobro boksam a ti pazi na svoju kćer'
'Škaro mi je prijetio: Ja dobro boksam a ti pazi na svoju kćer'

Na Županijskom sudu u Velikoj Gorici potvrdili su nam da žalbe još nisu stigle, a rok za predaju je istekao u ponedjeljak. U međuvremenu, Škaro (59) je u četvrtak dao ostavku na mjesto predsjednika Autokluba Siget, na dužnost koju je obnašao od 2004.

U pravnim kuloarima špekulira se da Škaro tim svojim potezom želi otkloniti jednu od osnova po kojoj mu je određen istražni zatvor i izaći na slobodu. Naime, bivši saborski zastupnik HDZ-a i brončani olimpijac završio je iza rešetaka zatvora u Remetincu kako ne bi utjecao na svjedoke ili ponovi djelo.

Osim za silovanje, Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici sumnjiči ga i za spolno uznemiravanje još dvije žene.

Pokretanje videa...

01:25
O Škari šute na misi, a Ćiro i Klemm ga brane: Bio je šarmer
O Škari šute na misi, a Ćiro i Klemm ga brane: Bio je šarmer

Ne može ponoviti djelo prema podređenima

Članak 156 kaznenog zakona koji definira djelo spolnog uznemiravanja kaže da “tko spolno uznemirava drugu osobu kojoj je nadređen ili koja se prema njemu nalazi u odnosu zavisnosti kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine”. I za silovanje ga tereti bivša zaposlenica, kojoj je bio nadređeni, a navodno je počinjeno na radnom mjestu u radno vrijeme.

Kako Škaro više nije predsjednik kluba, nije nadređen drugim zaposlenicama niti se one mogu nalaziti u odnosu zavisnosti prema njemu. Ukoliko tužiteljstvo ne dokaže da Škaro nasrće na žene i drugdje, a na samo na radnom mjestu, izgledno je da bi opasnost od ponavljanja djela mogla otpasti kao razlog zadržavanja u istražnom zatvoru.

Svjedoka u istrazi je svega četiri, tri žene i muškarac te je za očekivati da će ih tužiteljstvo vrlo brzo ispitati. S ispitivanjem će krenuti čim rješenje o istrazi postane pravomoćno, a s obzirom da na sud još nije stigla žalba, to bi moglo biti uskoro.

Čim nestanu oba razloga zbog kojih je Škari određen istražni zatvor, sud bi ga trebao ukinuti i Škaru pustiti na slobodu do zavšetka istrage. Dok se čeka rasplet postupka emisiji Provjereno javile su se još dvije žene koje su imale neugodnih iskustava sa Škarom.

Jedna od njih tvrdi da joj je prijetio jer je tražila da podmiri dug, a druga da se neprimjerenim, prostim rječnikom obratio njezinoj kćeri.

Pokretanje videa...

00:31
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 118
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk