Obavijesti

News

Komentari 34

'Dan ortačkog kapitalizma' bi nam trebao postati praznik'

'Dan ortačkog kapitalizma' bi nam trebao postati praznik'
1

Čelnici SDP-a i GLAS-a osvrnuli su se i na predstavljanje knjige Martine Dalić kojoj se na promociji pojavilo pola Vlade na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem

VIDEO

Sabor bi danas poslijepodne trebao raspravljati o zahtjevu oporbe da se osnuje novo istražno povjerenstva za Agrokor koje bi se bavilo okolnostima nastanka lex Agrokor, a posebice aferom Hotmail, a HDZ je već ranije najavio da njegovo osnivane neće podržati. 

- HDZ i Plenković su ukinuli Istražno povjerenstvo za Agrokor, uklonili su Daliju Orešković s čelnog mjesta Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Dinka Cvitana s mjesta glavnog državnog odvjetnika, kojeg danas čuvaju tri tjelohranitelja. Oni pokušavaju ukloniti svakoga tko im smeta i tko se ne uklapa u njihovu viziju države, koju vode kao kartel organizaciju. Kroz javno pokušavanje peglanja imidža Martine Dalić, kroz javnu proslavu grupe Borg pokušavaju se nastaviti ponašati po svom uobičajenom modelu nastavka rasprodaje Hrvatske - ustvrdio je Davor Bernardić.  

Anka Mrak Taritaš (Glas) smatra da bi povjerenstvo trebalo osnovati. 

- Zašto ne prihvate to istražno povjerenstvo i pokažu taj svoj trijumf do kraja, a tu se očito malo boje - kazala je Mrak Taritaš.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Čelnici SDP-a i GLAS-a osvrnuli su se i na predstavljanje knjige Martine Dalić kojoj se na promociji pojavilo pola Vlade na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem, guverner HNB-a Boris Vujčić, ali i tzv. Bogovci. Za Bernardića je najapsurdnije da su na promociji o slomu ortačkog kapitalizma govorili ortaci. Podsjetio je kako su Martina Dalić i Ante Ramljak smijenjeni te se pita zašto je to bilo tako ako je sve bilo u redu, čisto i transparentno. 

- Vidjeli smo plejadu likova od onih koji su 90-ih sudjelovali u kriminalnoj pretvorbi i privatizaciji, čije posljedice građani osjećaju i danas do onih koji su sudjelovali u grupi Borg, njihovih prijatelja i sudionika koji su pomogli preko 100 milijuna kuna iz Agrokora. Na proslavi je jučer nedostajao jedino glavni državni odvjetnik - rekao je Brnardić.

Mrak Taritaš smatra da je naslov knjige pogrešan i da se trebala zvati "Trijumf ortačkog kapitalizma". 

- Mislim da je došlo vrijeme da vladajući kažu da je jučer bio dan ortačkog kapitalizma i da bude prijedlog da to bude nacionalni praznik. Zašto da se svi skupa mučimo, imamo nacionalni praznik koji se zove Dan ortačkog kapitalizma, pa da skratimo sve nedoumice onih koji eventualno imaju želje ostati u ovoj zemlji i pošaljemo poruku: bježite glavom bez obzira, nemate što ostajati u ovoj zemlji - rekla je. 

Gordan Maras predložio je premijeru Plenkoviću da Martinu Dalić nominira za Nobelovu nagradu za ekonomiju. 

- Ako ona ne dobije nagradu predlažem Plenkoviću da podnese ostavku - rekao je Maras. 

Sramotno mu je što se "klika okupila na promociji i pljeskala Martini Dalić, koja je mnogima od njih osigurala izdašne honorare". 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...
Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...