Obavijesti

News

Komentari 0

Danas će biti oblačno i toplo, ali čuvajte se pljuskova i jake bure

Danas će biti oblačno i toplo, ali čuvajte se pljuskova i jake bure

Lokalni pljuskovi s grmljavinom očekuju se ponajprije na zapadu u unutrašnjosti te na većem dijelu Jadrana, a podno Velebita očekuje se jaka bura s olujnim udarima

VIDEO

Djelomice sunčano danas uz promjenljivu naoblaku, više oblaka bit će na Jadranu, a najviše sunčana vremena na istoku Hrvatske, dok se lokalni pljuskovi s grmljavinom očekuju ponajprije na zapadu unutrašnjosti te na većem dijelu Jadrana.

Po prognozi Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), ujutro u unutrašnjosti ponegdje magla. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Na Jadranu i bura, podno Velebita jaka s olujnim udarima, a u Dalmaciji u okretanju na jugozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 stupnjeva Celzijevih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prognoza za nedjelju

U većini krajeva pretežno sunčano. Uglavnom u gorju i u Dalmaciji poslijepodne lokalno moguć jači razvoj oblaka i pokoji pljusak s grmljavinom.

Puhat će umjeren sjeveroistočni vjetar. U Dalmaciji slab do umjeren jugozapadnjak u okretanju na sjeverozapadnjak, dok ća na sjevernom Jadranu puhati bura, podno Velebita i jaka s olujnim udarima.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 10 do 14, a na obali i otocima od 14 do 18 °C. Najviša dnevna uglavnom između 21 i 26 °C.

HAK: Kolnici su mjestimice mokri i skliski

Kolnici su jutros mjestimice mokri i skliski, na cestama u gorju te duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni zemlje i kamenja, ponegdje ima i magle te Hrvatski autoklub (HAK) poziva vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama.

Zbog prometne nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac, na 213.+600 km između čvorova Slavonski Brod - zapad i Slavonski Brod istok u smjeru Lipovca. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h. Zbog predmeta na kolniku na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na čvoru Orehovica u smjeru Rijeke. Vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h.

Kiša, kiša i još kiše: U subotu grmljavinsko nevrijeme, a onda se očekuje malo manje oborina
Kiša, kiša i još kiše: U subotu grmljavinsko nevrijeme, a onda se očekuje malo manje oborina

Zbog vjetra je na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Sveta Marija Magdalena zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina); na autocesti A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići, vozi se uz ograničenje brzine (80 km/h) no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Zbog vode na kolniku ili odrona za sav promet zatvorene su: DC36 Karlovac-Šišljavić (u mjestima Karasi i Koritinja), Žažina-Pokupsko, Stari Farkašić, Donja Kupčina-Šišljavić i Pisarovina-Gradec Pokupski-Lijevo Sredičko te u Skender Brdu; DC47 Dvor-Hrvatska Kostajnica u mjestu Kuljani (obilazak Divuša-Jovac); DC229 kod skretanja za Gornje Brezno (odron); ŽC2221 Marija Bistrica-Globočec (klizište); ŽC2245 Sveti Martin na Muri; ŽC3034 Luka-čvor Vrbovec; ŽC3149 Husje-Kobilić Pokupski; ŽC3156 Žažina-Mala Gorica; ŽC3185 u Belajskim Poljicama.

Zatovrene su i ŽC3195 Gračenica Šišinečka i Donje Jame-Brikševina; ŽC3275 u mjestu Stankovac; ŽC3253 Košutarica-Mlaka; ŽC3275 Stankovac-Slana; ŽC5153 Gornji Kosinj-Bakovac; ŽC5203 Dobroselo-Srb-Otrić; ŽC6027 u mjestu Krupa; LC25009 Jamno (klizište); LC25112 Gačice-Stažnjevec; LC25020 Jelovec Voćanski; LC33086 u mjestu Skela; LC34078 u Mrežničkoj Varoši; LC63032 u mjestu Kijani; LC67203 Kotezi-Dusina; LC67207 Vrgorac-Orah; LC67209 Draževitići-Veliki Prolog

Zbog vode na kolniku ili odrona vozi se uz ograničenja na cestama: DC27 u Obrovcu zbog sanacije odrona vozi se jednim trakom, uz regulaciju semaforima; DC227 u mjestu Banfi zbog klizišta vozi se jednim trakom, uz privremenu regulaciju; DC47 između Jasenovca i Hrvatske Dubice zabranjen je promet za vozila čija masa prelazi 7,5t te se vozi uz ograničenje brzine od 40 km/h; DC60 u mjestu Čaporice (zbog odrona); ŽC2219 Pila-Sljeme (zbog odrona); ŽC3034 Vrbovec-Križevci između mjesta Vrbovečki Pavlovac i Gornji Tkalec (zbog vode na kolniku).

Privremena regulacija prometa na autocesti A3 Bregana-Lipovac: na zagrebačkoj obilaznici između čvorova Jakuševec i Kosnica vozi se dvosmjerno (kolnikom u smjeru Bregane) po dva sužena prometna traka u oba smjera, zatvoren je ulazni krak čvora Jakuševec (A3) u smjeru Lipovca, Varaždina i Goričana, a obilazak je državnim cestama (DC31 i DC30) do čvora Kosnica; između naplatne postaje Zagreb istok i čvora Križ vozi se dvosmjerno (kolnikom u smjeru Bregane) po jednom suženom prometnom traku u oba smjera; na čvoru Ivanić Grad zatvoren je izlazni krak iz smjera Bregane i ulazni krak u smjeru Lipovca. Obilazak iz smjera Bregane je preko čvora Dugo Selo, a u smjeru Lipovca preko čvora Križ (A3).

Nevjerojatna snimka iz Ankare: Snažna oluja nebom nosila kauč
Nevjerojatna snimka iz Ankare: Snažna oluja nebom nosila kauč

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Izmjene u redu plovidbe: 20. svibnja trajekt na liniji Split-Stari Grad isplovit će iz luke u 21:30 sati (umjesto u 20:30 sati); 21. svibnja trajekt na liniji Sumartin-Makarska će iz luke Sumartin za luku Makarska isploviti u 7 sati (umjesto u 8 sati), a iz luke Makarska za luku Sumartin isploviti u 08:00 sati (umjesto u 9 sati).

Na nekoliko graničnih prijelaza zabilježena su čekanja  u teretnom prometu  na izlazu iz zemlje, a do 30 minuta čeka se na GP Županja u putničkom prometu na ulazu u zemlju.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina