Obavijesti

News

Komentari 186

Visoki časni sud HDZ-a izbacio Alojza Tomaševića iz stranke

Visoki časni sud HDZ-a izbacio Alojza Tomaševića iz stranke
1

Bilo je za očekivati je da će Visoki časni sud jednoglasno prihvatiti prijedlog stranačkog vrha, koji je stava da je Alojz Tomašević odabrao pogrešni put na štetu Požeško-slavonske županije...

VIDEO

Pred Visokim časnim sudom HDZ-a danas se našao prijedlog Predsjedništva stranke da se požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića bezuvjetno isključi iz stranke. Tomaševića su jednoglasno izbacili iz stranke, potvrdio nam je predsjednik HDZ-ova Visokog časnog suda je Davor Miličević. Kazao je kako odluka o bezuvjetnom isključivanju na snagu stupa odmah. Hoće li Tomašević ostati požeški župan ili ne, nije vezano za ovu odluku, istaknuo je.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:57

Na ovaj potez vrh stranke, predvođen Andrejom Plenkovićem, odlučio se nakon što je požeški župan, optužen za obiteljsko nasilje, najavio da će istupiti iz HDZ-a do kraja sudskog procesa, ali nije dao ostavku iako ga je na taj potez pozvao stranački šef i dao mu rok do 15. siječnja.

Stranački vrh smatra da je Tomašević odabrao pogrešni put na štetu Požeško-slavonske županije, ali i HDZ-a, umjesto da je postupio moralno i politički odgovorno te odstupio s mjesta župana.

Žele ga izbaciti iz HDZ-a: Alojz Tomašević odabrao je krivi put
Žele ga izbaciti iz HDZ-a: Alojz Tomašević odabrao je krivi put

Sedam članova suda

- Hrvatsku demokratsku zajednicu mogu slobodno nazvati mojom drugom obitelji, u kojoj sam stekao mnogo prijatelja i upoznao mnoge uglednike u Republici Hrvatskoj - priopćio je ranije Tomašević, koji se namjeravao vratiti u “svoju jedinu stranku”.
O bezuvjetnom isključenju Alojza Tomaševića iz HDZ-a odlučit će stranačko tijelo sastavljeno od sedam članova. Predsjednik HDZ-ova Visokog časnog suda je Davor Miličević, a članovi su Tomislav Vrdoljak, Ile Baković, Marija Vučković, Robert Špiljak, Zoran Čogelja i Blaženko Boban.

Čelnik HDZ-ova suda je saborski zastupnik, koji je u Sabor stigao kao zamjena. Ovo mu je drugi mandat u saborskim klupama, a prvi je čovjek Županje od 2009. godine, dok je na posljednjim lokalnim izborima izabran za gradonačelnika u prvom krugu. Miličević u vrijeme vlade Zorana Milanovića na saborskom Odboru za zakonodavstvo kao oporbeni zastupnik podržao je prijedlog vladajućih o švicarcu, a i sam je imao kredit u navedenoj valuti.

Alojz Tomašević: 'Istupit ću iz HDZ-a, ali htio bih se vratiti'
Alojz Tomašević: 'Istupit ću iz HDZ-a, ali htio bih se vratiti'

Član HDZ-ova časnog suda Tomislav Vrdoljak bivši je saborski zastupnik. U vrijeme dok je bio kninski dožupan imao je prometu nesreću kraj Livna u BiH. Službenim automobilom upravljao je Vrdoljak, koji je na putu naletio na krdo divljih konja. S njim je u automobilu tad bila i Josipa Rimac, bivša gradonačelnica Knina, koja je lakše ozlijeđena. Najgore je prošao jedan konj koji je, nažalost, zbog prijeloma noge morao biti usmrćen.

Splitsko-dalmatinski župan i bivši saborski zastupnik Blaženko Boban krajem prošle godine imao je nezgodu tijekom koje je slomio dva rebra. Naime, prvi čovjek najveće dalmatinske županije pao je sa stabla masline tijekom berbe u svojem solinskom masliniku.
Marija Vučković je trenutačno državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede, a prethodno je s ministrom Tomislavom Tolušićem radila kao pomoćnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU. U medijima se može naći kako državna tajnica povremeno i pjeva u ženskoj klapi Arija iz Opuzena.

Ile Baković je poznat kao jedan od utemeljitelja HDZ-a, a godinama radi u Zagrebparkingu.

Mara Tomašević podnijela je zahtjev za rastavu od župana
Mara Tomašević podnijela je zahtjev za rastavu od župana

Izbacili su Marušića

Robert Špiljak je bio u nadzornom odboru Liburnija riviera hotela, u koji je izabran 2007. godine, a Zoran Čogelja radi u Ini, u kojoj je direktor službe za procjenu formacije. Bio je i vijećnik u zagrebačkoj Skupštini.

U svojemu mandatu članovi Visokog časnog suda iz stranke su izbacili Hrvoja Marušića zbog kontroverznog statusa na Facebooku. On je, naime, krajem svibnja prošle godine komentirao prijedlog “Inicijative mladih za ljudska prava” da se Hrvatska ispriča žrtvama Oluje. Mlade aktiviste Marušić je nazvao “stokom jugokomunističkom” te im prijetio strijeljanjem.

- Da smo demokratska država, sudili bi vam za veleizdaju i strijeljali bi vas! A vjerojatno i hoće uskoro - napisao je Marušić na Facebooku, a to ga je kasnije stajalo članstva u HDZ-u.

'Bilo bi moralno da podnese ostavku'

Prije sjednice Vlade ministri su komentirali Tomaševićev slučaj.

- Vidjeli ste ove njegove postupke. Mislim da je pogriješio - komentirao je Oleg Butković postupke požeškog župana Tomaševića. Butković ne zna hoće li on danas dati ostavku.

Ministrica Nada Murganić samo je kratko komentirala kako je prijedlog da Tomašević više ne bude član stranke. Ivan Pavić samo je kazao je Predsjedništvo donijelo odluku. 

- Dvije trećine predsjedničkog tijela može predložiti izglasavanje referenduma o nepovjerenju i ako polovica izišlih birača odluči da župan nema povjerenje građana tada će on morati odstupiti - objasnio je Lovro Kušćević.

- Nećemo prejudicirati odluku. Čekat ćemo da Sud časti odluči. Osobno mislim da bi bilo moralno podnijeti ostavku, međutim, svatko odgovara za svoje postupke - rekao je Kuščević.

- HDZ i Plenković je poslao jasnu poruku i putem medija i na sastanku sa županom. Očekujem da će Sud donijeti pravednu odluku. Prema tome HDZ se jasno izjasnio da ne tolerira nikakvo nasilje, nikakve prekršitelje zakona u svojim redovima - rekao je Kuščević.

Tko sjedi u sudu časti HDZ-a

Tomislav Vrdoljak

KOBNA VOŽNJA Kad je doživio prometnu nesreću kraj Livna s Josipom Rimac prozivali su ga da je vozio pijan. On je to demantirao.

- To su teške laži. Čim se dogodila prometna nesreća, nazvali smo policiju koja je na mjestu događaja napravila očevid. Nakon toga otišao sam u policijsku postaju u Livnu - izjavio je tada Vrdoljak za lokalne medije.

Marija Vučković

LUČKO ISKUSTVO Rođena je 3. srpnja 1974. u Pločama. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je potom stekla i zvanje magistra znanosti iz područja međunarodne ekonomije.

Radno iskustvo stjecala je u Luci Ploče, Ministarstvu vanjskih i europskih poslova i u Dubrovačko-neretvanskoj županiji kao zamjenica župana.

Blaženko Boban

Podstrana radovi

GRADITELJ Nakon što je postao župan najavio je da će izgraditi tunel kroz Kozjak te provesti navodnjavanje polja u Zagori i Dalmaciji. Tvrdi da su to ključni projekti za ostanak mladih. - Stariji i nemoćni koji se nalaze na svojim ognjištima ne vape za staračkim domovima nego za brigom u svom vlastitom domu. Formirat ćemo mobilne timove za njih - izjavio je.

Zoran Čogelja

TRAŽIMO NAFTU Naftni stručnjak koji se zalaže za energetsku neovisnost Hrvatske. Tvrdi da Hrvatska proizvodi 75 posto potrebnog plina, a samo 25 posto nafte, a da bi bili energetski sigurni moramo imati nove rezerve koje proizlaze iz istraživanja, područja mora, Dinarida i Panonskog bazena.

Davor Miličević

PRAVNIK PO STRUCI Davor Miličević rođen je 18. listopada 1966. godine u Slavonskom Brodu. Ima visoku stručnu spremu koju je stekao na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Osijeku. Na izborima 2017. godine izabran je ponovno na mjesto gradonačelnika u prvom krugu sa 54,19 posto glasova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 186
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa