News

Komentari 36

Danieli kupio željezaru u Sisku i odustali od ulaganja u Srbiji

Danieli kupio željezaru u Sisku i odustali od ulaganja u Srbiji

Boris Tadić je izjavio da je takvu odluku Danieli donio nakon objavljivanja rezultata predsjedničkih izbora u Srbiji te dodao kako to "predstavlja jako lošu vijest"

Nakon što je kupio željezaru u Sisku, talijanski holding Danieli odustao je od već dogovorenih ulaganja od oko pola milijarde eura u tvornicu specijalnih čelika u Šapcu, kako mediji u Srbiji javljaju, zbog poraza Borisa Tadića na predsjedničkim izborima.

Tadić je izjavio da je takvu odluku Danieli donio nakon objavljivanja rezultata predsjedničkih izbora te dodao kako to "predstavlja jako lošu vijest", ali on će, obećao je, "osobno sljedećih dana otputovati na razgovore kako bi eventualno uspio uvjeriti vlasnike na promjenu odluke".

Predstavnici Vlade Srbije i talijanskog Danielija potpisali su prije dva mjeseca memorandum o razumijevanju za ulaganje u šabačku tvornicu specijalnih čelika, a B92 podsjeća kako se radi "o dokumentu koji po svojoj prirodi nije obvezujuć ni za jednu stranu", no srpski predstavnici su tada uvjeravali kako se radi o investiciji od pola milijarde eura, koja će otvoriti 1.000 radnih mjesta.

Potpredsjednik Tadićeve Demokratske stranke, Božidar Đelić ocijenio je kako su "novonastale političke okolnosti u Srbiji dovele do toga da talijanska korporacija Danieli ulaže, umjesto u našu državu, u Hrvatsku".

- Očito je da su novonastale političke okolnosti dovele da u ovom trenutku preferira investicije u Hrvatskoj - rekao je Đelić, bivši potpredsjednik Vlade Srbije, za TV Vojvodine.

Najčitaniji članci