Obavijesti

News

Komentari 12

Davor Bernardić: Dosta je bilo te politike 'nakon mene potop'

Davor Bernardić: Dosta je bilo te politike 'nakon mene potop'
1

Gradske tvrtke Groblja, Tržnice i Čistoća su dobre tvrtke te se mora spriječiti pokušaj privatizacije komunalnih poduzeća, rekao je Bernardić na Skupštini

VIDEO

Davor Bernardić predstavio je u utorak na sjednici Gradske skupštine podnesene amandmane Kluba zastupnika SDP-a. Od njih 28 napomenuo je kako je najvažnija odluka o komunalnom redu. SDP-ov prijedlog polazi od činjenice kako je javna gradska tvrtka jedina koja može osigurati trajno i kvalitetno obavljanje komunalnih djelatnosti na načelima održivog razvoja.

'Nemojmo uništavati ono što je dobro'

- Gradske tvrtke Groblja, Tržnice i Čistoća su dobre tvrtke i one moraju biti te koje će obavljati gradske djelatnosti te se mora spriječiti pokušaj privatizacije komunalnih poduzeća. Mora se učiniti sve kako bi se radna mjesta građana zaštitila. Nemojmo uništavati ono što je dobro - rekao je Bernardić i dodao kako je ta odluka zagrebačka 'fleka' i kako je dosta politike 'nakon mene potop'.

- Ovo je pokušaj privatizacije na mala vrata. Ovo je alibi za skupštinsku većinu kako bi sutra mogli reći pa to vam piše u odluci. Nadam se da će gradonačelnik prihvatiti naše amandmane. Mi smo na strani radnika, radnici ne smiju ostati bez posla. Mi smo čuvali i radnike i novac građana, najlakše je rasprodati, ali treba misliti i o budućnosti. O mladim ljudima koji svakodnevno odlaze iz Zagreba - rekao je.

'Kamere ne smiju narušavati kvalitetu života građana'

Osvrnuli su se na postavljanje javnih kamera na način da se za svako postavljanje kamere donese rješenje o razlozima postavljanja. Grad se također obvezuje na isticanje natpisa da je prostor pod video nadzorom, a postavljanje kamera ne smije narušavati kvalitetu života građana. Podnesen je i amandman na održavanje sajmova i manifestacija u kojem je predložen kraći rok trajanja manifestacija i sajmova i to od 30 dana umjesto predloženih 90.

Podneseni su i amandmani po pitanju ambrozije i držanja životinja koji predlažu da se u odlučivanju i odgovornosti o tim pitanjima uključe i Vijeća gradskih četvrti i Vijeća mjesnih odbora, tj. Zagrebački holding u slučaju ambrozije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu