News

Komentari 36

Davora Filipovića imenovali u Nadzorni odbor Ine. Ćorić: Nema nagrada, to su adekvatni ljudi

Davora Filipovića imenovali u Nadzorni odbor Ine. Ćorić: Nema nagrada, to su adekvatni ljudi

Gospodin Filipović je profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, iz područja organizacije i menadžmenta, ima iskustvo članstva odnosno predsjedanja nadzornim odborom, rekao je Tomislav Ćorić

Među odlukama s današnje sjednice Vlade našla se i ona na zatvorenom dijelu o imenovanju novih članova Nadzornog odbora Ine.

Vlada je razriješila Davora Vanđelića i Luku Burilovića, a u NO Ine su smjestili Davora Filipovića, kandidata koji je na lokalnim izborima izgubio bitku za gradonačelničko mjesto u Zagrebu.

Uz njega, tu će sjediti i odvjetnik Branimir Škurla.

Vanđelićevu smjenu komentirao je danas i ministar gospodarstva Tomislav Ćorić.

- Republika Hrvatska koristi svoju mogućnost, na Glavnoj skupštini temeljem zaključaka sa zatvorenog dijela sjednice Vlade doći će do promjene dvaju članova Nadzornog odbora. Mediji su jutros, vidim, dobro informirani na tu temu. Novi članovi će adekvatno obavljati tu funkciju kao i stari članovi, riječ je o imenovanju na 6 mjeseci. Vjerujem da su njihovi životopisi poznati. Dakle, sve u skladu sa, u konačnici, uobičajenom praksom - rekao je  Ćorić, piše N1.

Na pitanje oko imenovanja Filipovića i je li to nagrada za njega, Ćorić je odgovorio:

- Gospodin Filipović je profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, iz područja organizacije i menadžmenta, ima iskustvo članstva odnosno predsjedanja nadzornim odborom. Tu nema nagrada, jednostavno adekvatni ljudi… - rekao je Ćorić.

- Oba kandidata, koja su predložena, svojim životopisima i dosadašnjim radom pokazuju da to zaslužuju - dodao je ministar.

Najčitaniji članci