News

Komentari 124

Davor Šuker pronašao antičke novčiće u avionu i nije ih vratio

Davor Šuker pronašao antičke novčiće u avionu i nije ih vratio

Okružni sud u Münchenu odlučio je danas da naš nogometaš mora platiti 8.000 eura kazne jer nađene novčiće nije prijavio već ih je zadržao i poklonio prijateljici

Davor Šuker (43), naš bivši nogometni reprezentativac u utorak se pojavio pred Okružnim sudom u Münchenu, javlja www.merkur-online.de. Sudili su mu za utaju, a proglašen je krivim te mora platiti 8000 eura kazne. 

Šuker je u veljači ove godine na letu iz Milana u London u zrakoplovu British Airwaysa pronašao četiri antička grčka novčića vrijedna 25.000 eura. Bili su u pretincu ispred njega. Novčiće je prilikom izlaska iz aviona zaboravio putnik Antonio C.. 

Nogometaš osoblju British Airwaysa nije prijavio da je našao novčiće iako su svi putnici bili zamoljeni da to prijave, već ih je zadržao. Istog dana je novčiće poklonio svojoj prijateljici Tanji B. (30). Ona je optužena za prikrivanje, ali se danas nije pojavila na sudu zbog bolesti. 

Ona se kasnije kod stručnjaka raspitivala koliko su novčići vrijedni. Stručnjak je već bio obaviješten da vlasnik traži novčiće vrijedne 25.000 eura pa je to prijavio policiji, piše Br-Online. Policija je do Šukerova imena došla na osnovu popisa putnika.

Šuker koji je već ranije sve priznao, je u utorak pred sudom rekao kako mu nije bilo 'ni na kraj pameti' da su novčići vrijedni 25.000 eura. Rekao je kako mu nije jasno da je netko tako vrijedne novčiće mogao zaboraviti u zrakoplovu. S njim se složio i sudac Thomas Müller.

- Vjerujem da o tome niste puno razmišljali jer niste numizmatičar - rekao je Müller no ipak mu je za 'trenutak nepažnje' dosudio da mora platiti 100 dnevnica od 80 eura. Sud je naime zaključio kako Šuker dnevno zarađuje oko 80 eura. 

Šukeru se sudilo u gradu u kojem je završio svoju karijeru. Karijeru je završio 2003., a tada je igrao za 1860 München. 

Najčitaniji članci