News

Komentari 94

Davoru je prazan džep? Sutra već mogu prodati Šukerov stan

Davoru je prazan džep? Sutra već mogu prodati Šukerov stan

Porezna uprava se pozvala na tajnu i nisu nam odgovorili je li se Šuker žalio, je li pokrenuo i tužbe na upravnom sudu, zašto su hipoteku upisali nakon tri godine

Prema neslužbenim informacijama, Davor Šuker kao predsjednik HNS-a prima mjesečnu naknadu između 50.000 kuna i 55.000 kuna.

Za uspjeh u Rusiji on i ostali članovi izvršnog odbora isplatili su si 200.000 kuna nagrade.

Ali odvjetnici specijalizirani za ovrhe kažu da se vrlo vjerojatno Porezna uprava nije uspjela naplatiti s njegova računa kada su upisali hipoteku na njegov luksuzni stan u Opatiji od 152 četvorna metra. Porezna uprava je u jesen 2016. godine odredila da Šuker mora platiti čak šest milijuna kuna poreza. Krenuli su ispitivati njegovo podrijetlo imovine nakon što je posudio Mariju i Zdravku Mamiću više od 12 milijuna kuna za jamčevinu. Porezna je utvrdila da nije dostavio dokaze o podrijetlu novca i da je na njega platio porez.

Još 2016. Šuker je utvrdio da je novac zaradio kao igrač i da će to lako dokazati.

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Ako je sada porezno rješenje postalo ovršno, to znači da mu nije uvažena niti žalba koju je pisao na rješenje - kaže odvjetnik koji se bavi ovrhama.

Porezna uprava se pozvala na tajnu i nisu nam odgovorili je li se Šuker žalio, je li pokrenuo i tužbe na upravnom sudu, zašto su hipoteku upisali nakon tri godine te jesu li mu pokušali plijeniti novac s računa.

Rekli su općenito da se dužnika prvo opomene da plati dug.

- Ako to ne učini, Porezna uprava kreće u postupak ovrhe radnjom za koju ocjeni da će u najkraćem roku, uz najniže troškove, rezultirati podmirenjem poreznog duga - odgovorili su iz Porezne uprave.

Šuker nam se ni danas nije javio i komentirao je li poduzeo bilo koje radnje da ospori dug i spasi nekretninu.

Naš sugovornik iz odvjetničkih krugova objašnjava da nema prepreke da država već sutra pokrene proceduru prodaje nekretnine kako bi država naplatila dug od Šukera.

- Možda mu je ostala još mogućnost da na Upravnom sudu pobija rješenje Porezne, ali to ne sprečava naplatu. Država može prodati nekretninu odmah, a ako ikada Šuker dobije upravni spor, onda bi mu trebali vratiti novac. Porezna nekada zna čekati okončanje spora, a nekada ide odmah u prodaju jer na to imaju pravo - objašnjava nam taj odvjetnik.

Penthaus u Vili Portheim u Opatiji je Šuker kupio prije deset godina. Navodno za cijenu od milijun eura, a susjedi kažu da u njemu nitko ne živi.

Najčitaniji članci