Obavijesti

News

Komentari 94

Davoru je prazan džep? Sutra već mogu prodati Šukerov stan

Davoru je prazan džep? Sutra već mogu prodati Šukerov stan
1

Porezna uprava se pozvala na tajnu i nisu nam odgovorili je li se Šuker žalio, je li pokrenuo i tužbe na upravnom sudu, zašto su hipoteku upisali nakon tri godine

VIDEO

Prema neslužbenim informacijama, Davor Šuker kao predsjednik HNS-a prima mjesečnu naknadu između 50.000 kuna i 55.000 kuna.

Za uspjeh u Rusiji on i ostali članovi izvršnog odbora isplatili su si 200.000 kuna nagrade.

Ali odvjetnici specijalizirani za ovrhe kažu da se vrlo vjerojatno Porezna uprava nije uspjela naplatiti s njegova računa kada su upisali hipoteku na njegov luksuzni stan u Opatiji od 152 četvorna metra. Porezna uprava je u jesen 2016. godine odredila da Šuker mora platiti čak šest milijuna kuna poreza. Krenuli su ispitivati njegovo podrijetlo imovine nakon što je posudio Mariju i Zdravku Mamiću više od 12 milijuna kuna za jamčevinu. Porezna je utvrdila da nije dostavio dokaze o podrijetlu novca i da je na njega platio porez.

Još 2016. Šuker je utvrdio da je novac zaradio kao igrač i da će to lako dokazati.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:32

- Ako je sada porezno rješenje postalo ovršno, to znači da mu nije uvažena niti žalba koju je pisao na rješenje - kaže odvjetnik koji se bavi ovrhama.

Porezna uprava se pozvala na tajnu i nisu nam odgovorili je li se Šuker žalio, je li pokrenuo i tužbe na upravnom sudu, zašto su hipoteku upisali nakon tri godine te jesu li mu pokušali plijeniti novac s računa.

Rekli su općenito da se dužnika prvo opomene da plati dug.

Šuker je dužan 6 milijuna kuna, država mu 'sjela' na penthouse
Šuker je dužan 6 milijuna kuna, država mu 'sjela' na penthouse

- Ako to ne učini, Porezna uprava kreće u postupak ovrhe radnjom za koju ocjeni da će u najkraćem roku, uz najniže troškove, rezultirati podmirenjem poreznog duga - odgovorili su iz Porezne uprave.

Šuker nam se ni danas nije javio i komentirao je li poduzeo bilo koje radnje da ospori dug i spasi nekretninu.

Naš sugovornik iz odvjetničkih krugova objašnjava da nema prepreke da država već sutra pokrene proceduru prodaje nekretnine kako bi država naplatila dug od Šukera.

- Možda mu je ostala još mogućnost da na Upravnom sudu pobija rješenje Porezne, ali to ne sprečava naplatu. Država može prodati nekretninu odmah, a ako ikada Šuker dobije upravni spor, onda bi mu trebali vratiti novac. Porezna nekada zna čekati okončanje spora, a nekada ide odmah u prodaju jer na to imaju pravo - objašnjava nam taj odvjetnik.

Penthaus u Vili Portheim u Opatiji je Šuker kupio prije deset godina. Navodno za cijenu od milijun eura, a susjedi kažu da u njemu nitko ne živi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali
MALI IVAN JOŠ JE U BOLNICI

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali

Dijete se i dalje nalazi u bolnici, a nakon otpusta iz bolnice, djetetu se priznaje usluga smještaja u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi - odgovorili su za 24sata iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad.