Obavijesti

News

Komentari 94

Davoru je prazan džep? Sutra već mogu prodati Šukerov stan

Davoru je prazan džep? Sutra već mogu prodati Šukerov stan
1

Porezna uprava se pozvala na tajnu i nisu nam odgovorili je li se Šuker žalio, je li pokrenuo i tužbe na upravnom sudu, zašto su hipoteku upisali nakon tri godine

VIDEO

Prema neslužbenim informacijama, Davor Šuker kao predsjednik HNS-a prima mjesečnu naknadu između 50.000 kuna i 55.000 kuna.

Za uspjeh u Rusiji on i ostali članovi izvršnog odbora isplatili su si 200.000 kuna nagrade.

Ali odvjetnici specijalizirani za ovrhe kažu da se vrlo vjerojatno Porezna uprava nije uspjela naplatiti s njegova računa kada su upisali hipoteku na njegov luksuzni stan u Opatiji od 152 četvorna metra. Porezna uprava je u jesen 2016. godine odredila da Šuker mora platiti čak šest milijuna kuna poreza. Krenuli su ispitivati njegovo podrijetlo imovine nakon što je posudio Mariju i Zdravku Mamiću više od 12 milijuna kuna za jamčevinu. Porezna je utvrdila da nije dostavio dokaze o podrijetlu novca i da je na njega platio porez.

Još 2016. Šuker je utvrdio da je novac zaradio kao igrač i da će to lako dokazati.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:32

- Ako je sada porezno rješenje postalo ovršno, to znači da mu nije uvažena niti žalba koju je pisao na rješenje - kaže odvjetnik koji se bavi ovrhama.

Porezna uprava se pozvala na tajnu i nisu nam odgovorili je li se Šuker žalio, je li pokrenuo i tužbe na upravnom sudu, zašto su hipoteku upisali nakon tri godine te jesu li mu pokušali plijeniti novac s računa.

Rekli su općenito da se dužnika prvo opomene da plati dug.

Šuker je dužan 6 milijuna kuna, država mu 'sjela' na penthouse
Šuker je dužan 6 milijuna kuna, država mu 'sjela' na penthouse

- Ako to ne učini, Porezna uprava kreće u postupak ovrhe radnjom za koju ocjeni da će u najkraćem roku, uz najniže troškove, rezultirati podmirenjem poreznog duga - odgovorili su iz Porezne uprave.

Šuker nam se ni danas nije javio i komentirao je li poduzeo bilo koje radnje da ospori dug i spasi nekretninu.

Naš sugovornik iz odvjetničkih krugova objašnjava da nema prepreke da država već sutra pokrene proceduru prodaje nekretnine kako bi država naplatila dug od Šukera.

- Možda mu je ostala još mogućnost da na Upravnom sudu pobija rješenje Porezne, ali to ne sprečava naplatu. Država može prodati nekretninu odmah, a ako ikada Šuker dobije upravni spor, onda bi mu trebali vratiti novac. Porezna nekada zna čekati okončanje spora, a nekada ide odmah u prodaju jer na to imaju pravo - objašnjava nam taj odvjetnik.

Penthaus u Vili Portheim u Opatiji je Šuker kupio prije deset godina. Navodno za cijenu od milijun eura, a susjedi kažu da u njemu nitko ne živi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca