Obavijesti

News

Komentari 58

Mafijaša su ubili u restoranu: Imao je hrvatske dokumente?!

Mafijaša su ubili u restoranu: Imao je hrvatske dokumente?!
1

Dvojicu ozloglašenih crnogorskih mafijaša likvidirali u restoranu u Ateni, dok su zajedno večerali sa suprugama i djecom. U pucnjavi je ozlijeđena još jedna žena koja je hitno prevezena u bolnicu

VIDEO

U restoranu u Ateni u nedjelju navečer ubijeni su članovi crnogorskog 'škaljarskog' kriminalnog klana - Stevan Stamatović te Igor Dedović. Na njih je pucano u punom restoranu dok su bili sa suprugama i djecom. Kako javljaju grčki mediji, sve se dogodilo u roku od pola minute, napadači su ušli u restoran te likvidirali Dedovića i Stamatovića. U pucnjavi je ranjena još jedna žena koja je odmah prevezena u bolnicu. Zasad nije poznato da li je bila jedna od supruga ubijenih mafijaša.

Prema pisanju srpskog Kurira, ubijeni Igor Dedović je nakon uhićenja Jovana Vukotića preuzeo mjesto vođe tzv. ozloglašenog crnogorskog 'škaljarskog' klana. Bio je 'strah i trepet' u crnogorskom podzemlju, a podaci prikazuju da je skoro svake godine bio sudionik u nekom kaznenom djelu, najčešće ubojstvu ili trgovini drogom. Dedović je zaslužan i za krijumčarenje više od tone kokaina vrijednog oko 300 milijuna eura. On je nekada bio vlasnik čuvenog lanca pizzerija 'Pronto', a nekoliko dana nakon što je ranjen u pucnjavi 2008. godine, napustio je Crnu Goru. 

U restoranu u Ateni ubili vođe crnogorskog kriminalnog klana
U restoranu u Ateni ubili vođe crnogorskog kriminalnog klana

Kako javlja Jutarnji list, upravo je Igor Dedović među 'škaljarcima' koji su koristili hrvatske dokumente s krivotvorenim podacima, što je utvrdila hrvatska policija u koordinaciji s USKOK-om te policijama drugih zemalja u tajnoj akciji. 

Za Dedovićem je bila raspisana tjeralica, zajedno s braćom Vukotić, zbog pokušaja dvostrukog ubojstva dvoje bliskih članova 'kavačkog' klana - Vojina Stupara i Miloša Radonjića, krajem travnja 2016. godine. Zbog toga, Crna Gora traži od Srbije izručenje Jovice Vukotića, dok je Milić Minja Šaković biva uhićen te u pritvoru, a zatim je pušten na slobodu. Također su Dedovića srpski istražitelji povezivali s krijumčarenjem tone kokaina koji je pronađen u Crnom moru kod obale Rumunjske, 2019. godina, nakon čega su uhićena dvojica Vranjanina. 

Drugi ubijeni, Stevan Stamatović glasio je za vođu kriminalne grupe iz Podgorice, tzv. 'Zagoričani', koja je blisko surađivala s 'škaljarskim' klanom. Stamatović je srpskoj javnosti postao poznat po istrazi ubojstva Aleksandra Stankovića, poznatijeg kao Sale Mutavi u kolovozu 2016. godine. On je navodno toga dana bio u Beogradu, nakon čega se vratio u Podgoricu. No demantirao je za crnogorske medije da ima bilo kakve veze s ubojstvom. Također su ga povezivali i s oružjem koje je pronađeno u Jajincima, u blizini kuće tadašnjeg premijera, a sadašnjeg predsjednika Aleksandra Vučića.

Milić Minja Šaković, poznat kao jedan od bližih suradnika ubijenih Dedovića i Stamatovića, nalazi se na slobodi u Crnoj Gori. Od vođa 'škaljaraca', sada su preostala braća Vukotić, osim što je Jovica Vukotić u pritvoru u Beogradu, a Igor Vukotić u bijegu te je za njega raspisana međunarodna tjeralica. 

Kako javlja Kurir, u travnju 2019. godine, jedan od najvećih udaraca crnogorskom 'škaljarskom' klanu bilo je ubojstvo Veselina Vukotića, oca Jovice i Igora Vukotića. On je ubijen u Kotoru ispred svoje kuće, a ubojstvo je do danas ostalo nerasvijetljeno. 

Prethodnik godina, utočište pripadnika 'škaljarskog' klana bila je Španjolska no u protekle dvije godine tu titulu preuzela je Atena. U ratu 'škaljarskog' i 'kavačkog' klana od veljače 2015. do danas ubijeno je više od četrdesetak osoba. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...