News

Komentari 79

Pogledajte akciju: Ovako su sakrili 65 milijuna eura kokaina

Pogledajte akciju: Ovako su sakrili 65 milijuna eura kokaina

U luci Ploče zaplijenjeno je više od pola tone kokaina pronađenog u bananama. Policija je objavila snimku na kojoj se vidi cijela intenzivna akcija pronalaska i zapljene...

U utorak su službenici carine zaplijenili 500 kilograma kokaina u luci Ploče. 

- Službenici su proveli akciju na području doline Neretve gdje su pronašli gotovo 585 kilograma kokaina. Kriminalističko istraživanje nije završeno i nastavlja se u suradnji s drugim međunarodnim organizacijama, posebice s onima iz susjednih zemalja - rekli su iz policije. 

Objavili su i video cijele policijske akcije:

Jutarnji javlja kako je vrijednost zaplijenjene droge oko 500 milijuna kuna, odnosno 65 milijuna eura.

Podsjetimo, i u ožujku je policija u Pločama zaplijenila kokain u kontejneru s bananama.

- Slijedom zapljene kokaina, koja se dogodila 30. ožujka ove godine, to je rezultat intenziviranja mjera i radnji koje smo počeli poduzimati nakon što smo dovršili dva kriminalistička istraživanja u zadnjih par mjeseci. Nastavili smo istraživanje i u ovom slučaju i utvrdili da kokain nije bio namijenjen hrvatskom tržištu, već u susjednim zemljama - dodali su iz policije.

Kako su naveli, tijekom jednog pregleda su, uz pomoć pasa i drugih alata, službenici otkrili pošiljku. 

Na pitanje tko je formalno primatelj pošiljke, iz policije su poručili da još ne mogu govoriti o detaljima istraživanja te da se nadaju da će o tome moći reći u idućih par dana. Ipak, istaknuli su kako je pošiljka trebala ići u jednu zemlju "u našem okružju". 

- Ilegalni prijevoz droge, kao što je kokain, najlakše je distribuirati putem kontejnerskog prometa. Vi u većim lukama u Europi imate puno veće zapljene, nije luka Ploče izolirani slučaj. Mi smo se u zadnje vrijeme posvetili tome, usmjerili smo se da se ta distribucija droge preko Ploča smanji, ali to se događa u svim teretnim lukama u Europi, pa i u svijetu - istaknuli su. 

Najčitaniji članci