Obavijesti

News

Komentari 13

Detoks: U četiri tjedna očistite svoje tijelo od opasnog šećera

Detoks: U četiri tjedna očistite svoje tijelo od opasnog šećera
1

VELIKI SPECIJAL U NOVOM EXPRESSU: Uz antišećernu dijetu u samo 28 dana riješite se ovisnosti o slatkome i zaustavite tragove starenja koje ostavlja na licu

VIDEO

Prosječna osoba pojede 19 žličica šećera na dan, a maksimum koji dopušta Svjetska zdravstvena organizacija je deset, iako se pretpostavlja da će ta količina biti i prepolovljena. Nakon što se desetljećima vodila propaganda o nezdravim masnoćama, prehrambena ih je industrija zamijenila šećerom, koji pogubno djeluje na ljudsko zdravlje. 

Primjera radi, potkraj 19. stoljeća na 100.000 Amerikanaca bilo je manje od tri slučaja dijabetesa. 

Danas dijabetes ima 8000 od 100.000 ljudi. Osim što se povezuje s povećanim rizikom od nastanka dijabetesa, šećer napada i srce, jetra i krvne žile pa ga stručnjaci nazivaju novim nikotinom. Prehrana bogata šećerom može utjecati na rad srca i povećati rizik od zastoja srca, pokazalo je istraživanje američke Udruge za bolesti srca. No šećer razara i jetru te može izazvati oštećenja poput onih koje izaziva alkohol. 

Višak kalorija iz hrane pohranjuju se u jetri u obliku masti. Ako se ne ograniči unos šećera, može se razviti stanje poput onog uzrokovanog alkoholom. Toj su opasnosti sve više izložena i djeca, prije svega zbog slatkih sokova. Zaslađeni sokovi u prosjeku sadrže tri do pet žličica šećera, a pije li dijete samo jedan takav sok na dan rizik od pretilosti povećava se 60 posto. Šećer također uzrokuje opasno nakupljanje masnoće oko trbuha, koja povećava rizik od nekih vrsta raka, visokog krvnog tlaka i bolesti srca. Baš poput nikotina, šećer izaziva i ovisnost. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U studiji u kojoj je štakorima ponuđen izbor između šećera i kokaina, 94 posto laboratorijskih životinja izabralo je šećer. Čak su i štakori “na kokainu” zamijenili svoju ovisnost onom o šećeru. Ovisnost o šećeru održava se unosom skrivenih šećera jer što se više šećera unosi u tijelo, to ga tijelo više traži. Zato nije dovoljno iz prehrane izbaciti slatkiše nego je nužno napraviti detoksikaciju. 

Slijedite li plan za rješavanje ovisnosti, koji se dijeli na tri dana detoksikacije i četiri tjedna prehrane za borbu protiv šećera, primijetit ćete kako se osjećate bolje, kako vam se podiže razina energije i kako više ne doživljavate nagle promjene raspoloženja. 

S obzirom na to da šećer “napada” kolagen i elastin, zaslužne za lijepu kožu, izbacite li ga iz prehrane vrlo brzo ćete primijetiti kako joj se vraćaju glatkoća i sjaj.

>>> Veliki Detoks specijal pronađite u Expressu

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS