News

Komentari 137

Mještani Bačvica: Sve smrdi od urina i bljuvotina! Ovo je zadnje upozorenje prije izlaska na ulice

Mještani Bačvica: Sve smrdi od urina i bljuvotina! Ovo je zadnje upozorenje prije izlaska na ulice

Stanovnike Bačvica sve češće ujutro na plažama i ulicama dočeka neugodno iznenađenje. Mnogo razbijenih boca, smeća pa čak i razbijenih retrovizora. Sve to postaje njihova svakodnevica

Nove mjere koje ograničavaju rad ugostiteljskim objektima do svega 12 sati u turističkim destinacijama djelovale su izrazito negativno.

U Splitu mladi svake noći sele se na obližnje plaže, zabavljanju se do kasno u noć, a za sobom ostavljaju smeće na plaži i nemir svima koji žive u blizini. U Splitu strani gosti svoje mjesto za zabavu našli su na obližnjoj plaži nedaleko od strogog centra grada, Bačvice. 

Upravo iz tog razloga Stožer civilne zaštite Grada Splita uputio je dopis Nacionalnom stožeru u kojem se traži hitno razmatranje epidemioloških mjera koje su na snazi, navodeći razloge negativnih učinaka istih te aludirajući na okupljanja mladih u Splitu na Bačvicama. 

- Prema važećim odlukama ugostiteljski objekti prestaju s radom u 24 sata, a tisuće mladih nastavlja zabavu na plažama, prvenstveno plaži Bačvice. Unatoč provođenju aktivnosti pojačanog nadzora problem nismo riješili nego ga samo prebacili na drugu lokaciju. Predloženim produljenim radom terasa omogućila bi se disperzija gostiju, spriječilo remećenje javnog reda i mira, uništavanje komunalne opreme, onečišćenje javnih površina i ugrožavanje kupača i građana – stoji u dopisu Stožera Civilne zaštite Grada Splita.

No, stanovnicima Kotora Bačvice očito je već prekipjelo te su svoje nezadovoljstvo pokazali i na Facebooku.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

- Zadnje upozorenje gradskoj upravi da se trgne ili izlazimo na ulice...Ponovit će se "Jadranska", al biće nas puno više!!!!
Tisuće mladih svaku večer na Bačvicama rade šta ih je volja, kvart nam smrdi od urina i bljuvotina! Horde mladih odlaze i dolaze pijani i drogirani. Promet preko trajektne luke je u totalnom kolapsu, pitanje je samo kad će se nesrića dogodit!
Gradski šefovi, znajte da možete šta hoćete, ali ne možete dokle hoćete!?
Dragi moji sugrađani iz kotara Bačvice,
dosta je politike, laži i prebacivanja s jednog političara na drugoga. Idemo najjače moguće s našim jedinim demokratskim pravom, a to je da izađemo na ulicu!!!
Dico, stari i mladi idemo na ulice, pokažimo da nas ima, pokažimo da smo najveći kvart u Splitu, pokažimo da grad pripada narodu a ne pojedincima!!! - piše na Facebook objavi Gradskog Kotora Bačvice.

Suočeni sa velikim nezadovoljstvom mještana Grad je odlučio stati na kraj noćnom divljanju mladeži na Bačvicama. Tijekom noći 15 članove Civilne zaštite krenulo je u akciju tijekom koje su sprječavali unošetnje staklene ambalaže, zapečatili svlačionice, ugasili zvučnike te spriječili divljačko ponašanje, tako što su veće skupine ljudi 'raspršavali' na manje.

Jedan od najvećih problema je sigurno i uriniranje te su povodom toga stigli i kemijski toaleti.  

Gradske službe odlučile su zaustavljati Pub Crawl grupe koje vode ljude na Bačvice, a policija već sprječava zadržavanje taksista iznad plaže. Pripravni su i za eventualne intervencije.

Najčitaniji članci