Obavijesti

News

Komentari 15

Dio djelatnika Hitne još uvijek nije dobio regres od 1500 kuna

Dio djelatnika Hitne još uvijek nije dobio regres od 1500 kuna
3

Iz Sisačko-moslavačke kažu da im se prvi puta dogodilo da nisu imali za isplatu regresa no obećavaju da će ga svi dobiti do listopada, još uvijek čekamo pojašnjenje Dubrovačko-neretvanske županije...

VIDEO

Mogu razumjeti Sisačko-moslavačku županiju, ali zbog čega djelatnici Hitne u Dubrovačkoj-neretvanskoj nisu dobili regres, a plaćaju tjedno i po 5000 kuna, plus tri obroka i noćenje za honorarne suradnike i rad u helikopterskoj službi - priča nam Goran Franić, koji je 16 godina radio u Hitnoj službi i ostao u kontaktu s kolegama iako sad radi za njemačku tvrtku.

- Kolege ne žele javno istupati zbog straha od mobinga i sankcija. Ono što ih muči jest da se za regres nema, ali se ima za skupe honorare u helikopterskoj službi, gdje nitko ne zna po kojem kriteriju se biraju ljudi, ali se zna da se to dobro plaća. Svojevremeno sam i sam bio ondje na deset dana i dodatno zaradio 5000 kuna te imao plaćen prijevoz, a imate pokriveno i tri obroka na dubrovačkom aerodromu - pojasnio nam je Franić.

Reforma Hitne leži u ladicama ministarstva već šest godina. Djelatnici: 'Ministre, krenite!'
Reforma Hitne leži u ladicama ministarstva već šest godina. Djelatnici: 'Ministre, krenite!'

Ravnateljica Zavoda za Hitnu medicinu i saborska zastupnica Maja Grba Bujević nije odgovarala na naše pozive, no iz Zavoda na kažu:

"Sporazumom o suradnji kod provedbe zračnog prijevoza čiji su potpisnici Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravstva i Dubrovačko - neretvanska županija definirano je da je Hrvatski zavod za hitnu medicinu dužan osigurati medicinsku opremu za helikopter. Za ostala prava i obveze nadležni su potpisnici ovog Sporazuma, dok su međusobna prava i obveze između zdravstvenih radnika koji sudjeluju u radu tima helikopterske hitne medicinske službe i Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije definirana ugovornim odnosom, kao i u svim drugim dijelovima zdravstvenog sustava gdje nedostaje zdravstvenih radnika. Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba – Bujević, dr. med. ne sudjeluje u radu tima helikopterske hitne medicinske službe. Za pitanje vezano za isplatu regresa radnicima Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije, možete se obratiti direktno njihovom Poslodavcu."

S druge strane, Zavod u Sisačko-moslavačkoj županiji ističe da vjeruju da će regres uskoro isplatiti svojim djelatnicima.
- Ovo je prvi put da naš Zavod nema trenutačno za regres svim djelatnicima, no vjerujemo da ćemo do kraja ovoga ili sljedećeg mjeseca svima isplatiti jer brzo će doći i vrijeme za božićnice. Imali smo ipak specifičnu situaciju zbog potresa pa je trebalo puno prekovremenih sati isplatiti jer su mnogi djelatnici imali pravo na slobodne dane kako bi obnovili domove - kaže nam dr. med. Tomislav Fabijanić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije. Dodaje kako imaju 250 djelatnika i da svaki dobiva 1500 kuna regresa.

S obzirom na to da danima upozoravamo na probleme koji muče djelatnike, dr. Fabijanić kaže kako su potresi, uz loše, iznjedrili i pozitivne stvari u njihovoj Hitnoj službi: “Zahvaljujući donacijama dobili smo dva sanitetska vozila, vozilo za T1 tim smo kupili, a Županija je kupila još 10 vozila za sanitetski prijevoz. Ukupno imamo 54 vozila, koja su ove godine napravila tri milijuna kilometara. Standard nam je inače oko 1,7 milijuna kilometara godišnje”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.