Obavijesti

News

Komentari 3

Dio zastupnika brani udruge iz Vile Dalmacija, Puljak: 'Tamo su bez ugovora, protivno zakonu'

Dio zastupnika brani udruge iz Vile Dalmacija, Puljak: 'Tamo su bez ugovora, protivno zakonu'

Ovo je nečuveno, neviđeno i nedoživljeno“, poručio je Đakić, parafrazirajući izjavu o „neviđenoj, modernoj agresiji besprizornih upravljača Grada Splita“

VIDEO

HDZ-ovi i zastupnik Suverenista Željko Sačić te zastupnica Centra Marijana Puljak sukobili su se u četvrtak oko pozicije Udruge BATT i Ronilačkog kluba Hvidra od kojih splitska gradska vlast traži da se isele iz pomoćnih objekata Vile Dalmacija u kojima su od 1996.

Za Josipa Đakić (HDZ) to je „drski napad i najava obračuna“ s braniteljskom populacijom i ronilačkim klubom Hvidra Split.

„Ovo je nečuveno, neviđeno i nedoživljeno“, poručio je Đakić, parafrazirajući izjavu o „neviđenoj, modernoj agresiji besprizornih upravljača Grada Splita“

U Splitu nije prihvaćen prijedlog o skidanju točke dnevnog reda o kontejnerima na Spinutu
U Splitu nije prihvaćen prijedlog o skidanju točke dnevnog reda o kontejnerima na Spinutu

Puljak mu odgovara da se braniteljske udruge o kojima govore u tim objektima nalaze bez ugovora.

„To je protivno zakonu, istekao im je ugovor, tamo ne smiju više biti, mogu biti kad se jave na natječaj i dobiju prostor na natječaju“, kazala je.

Đakić: Želite ih potjerati kao paščad!

Đakić joj uzvraća da se neće moći koristiti „lažima i obmanama“ dok je on u Saboru.

„Istina je da ljudi imaju ugovor koji je došao do kraja, no zbog dostojanstva tih branitelja trebali ste ih pozvati, sjesti s njima, jer su uložili trud i rad u te prostore u kojima su od 1996.“, kazao je zastupnik.

Prostori su tada bili zarasli u korov, oni su ih uredili, a sad im ih želite oduzeti i „potjerati kao paščad van. Nećete to moći!“, izjavio je.

Ustvrdio je i da splitska gradska uprava ima privremeni ugovor o korištenju od države, te da je prostor vlasništvo države. „Ne smiju ništa učiniti ako nemaju suglasnost ministarstva“, kazao je Đakić.

Beroš iz Splita: Svjesni smo disfunkcionalnosti zdravstvenog sustava, ali mi tražimo rješenja
Beroš iz Splita: Svjesni smo disfunkcionalnosti zdravstvenog sustava, ali mi tražimo rješenja

Da Puljak iznosi neistine, tvrdi i Andro Krstulović Opara (HDZ).

„Nepošteni dupli pas uprave na čijem je čelu njen muž (…) duplim pasom su im izbjegli dati ugovore da bi sada rekli da su protuzakonito tamo. Vrlo nepošteno i tendenciozno“, izjavio je.

Sačić: Pozivam ih neka naprave šator usred Splita

„Opet se s omalovažavanjem govori o braniteljima, opet im se implicira da su nezakoniti“, rekao je Željko Sačić (HS), navodeći da su od 1991. pripadnici specijalne policije BATT bili u Vili Dalmacija.

„Cijelo su se vrijeme vraćali, to je njihov dom. Pozivam ih neka idu prosvjedovati i neka šator tamo naprave, usred Splita, neka svoja prava ostvare, ako ne mogu legalnim putem (…)“, poručio je Sačić.

Puljak pak ustrajava da su spomenute udruge prostore u Vili Dalmacija dobili bez javnog natječaja i nenaplatno, što je u suprotnosti sa zakonima.

Poljak optužen zbog utaje preko 55 tisuća eura PDV-a u Splitu
Poljak optužen zbog utaje preko 55 tisuća eura PDV-a u Splitu

„Zakup prostora ne može biti nenaplatan, niti postoji zakon koji to omogućava braniteljskim udrugama. Slijedom toga, ugovori o korištenju, koji su istekli i cjelokupna dokumentacija proslijeđeni su nadležnom DORH radi utvrđivanja odgovornosti zbog kršenja zakona, zaobilaženja javnog natječaja, odnosno utvrđenja štete zbog nenaplatnog korištenja“, navela je.

Puljak: Neka se jave za adekvatne prostore

Kaže i kako je spomenutim udrugama poslan dopis kojim ih se poziva na mirnu predaju, da im je ostavljen broj telefona na koji se trebaju javiti, no da se nikad nisu javili, a nisu došli ni na zakazani sastanak 14. veljače.

Ipak, otkrila je kako se „maloprije čula s pročelnicom odjela, da je kontakt uspostavljen i doći će do dogovora“. Upućen im je poziv da se jave na natječaje za gradske prostore koji će im biti adekvatni i primjereniji njihovoj funkciji, ovi u kojima se trenutno nalaze su neadekvatni za njihov rad, konstatirala je Puljak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Dvoje mrtvih kod Varaždina! Quadom su sletjeli u Bednju, policija objavila detalje nesreće
POGINULA DVA MUŠKARCA

Dvoje mrtvih kod Varaždina! Quadom su sletjeli u Bednju, policija objavila detalje nesreće

Dvojica muškaraca starosti 33  i 39 godina vozili su se quadom i u jednom trenutku s ceste su sletjeli u rijeku Bednju. Obojica su smrtno stradala.

VIDEO Pogledajte najskuplji traktor na sajmu u Gudovcu! Ova mrcina košta 350.000  €
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte najskuplji traktor na sajmu u Gudovcu! Ova mrcina košta 350.000 €

Najatraktivniji i najskuplji traktor izložen na sajmu je Fendt 942 Vario. Proljetni sajam u svom 25. izdanju prvi je put produljen na četiri dana. Jedna od atrakcija sajma su i Izidora i Izidor, zaštitnici ratara
VIDEO Zagrepčanka Ivana opet je hit u Gudovcu: Muški me se boje, a dolazimo i na sahrane!
POZIRA UZ MRCINE

VIDEO Zagrepčanka Ivana opet je hit u Gudovcu: Muški me se boje, a dolazimo i na sahrane!

GUDOVEC Ivana radi u tvrtki za organizaciju evenata. Kako nam je rekla lani, organiziraju sve, od vjenčanja do sprovoda, a otkrila je i kako je se muškarci boje. Ove godine pozirala je uz najskuplji traktor na sajmu - Fendt 942 Vario od 350.000 eura i kombajn Massey Ferguson 7345 S PL, kombajn prvi put izložen u Hrvatskoj koji vrijedi 240.000 eura