Obavijesti

News

Komentari 277

Dječak (14) u šoku: Na vojnika sam ljutit, ne spavam zbog boli

Dječak (14) u šoku: Na vojnika sam ljutit, ne spavam zbog boli
2

Napadaču prijeti izbacivanje iz vojske i zatvorska kazna do pet godina. Obitelji se ispričao i ministar obrane Damir Krstičević te najavio da će netko od njih posjetiti dječaka

Razočaran sam u njegove postupke i u njega. Ljutit sam na tog čovjeka što me je ozlijedio. Ruka me sad ne boli, a prije spavanja pijem tablete protiv bolova, rekao nam je dječak (14), kojemu je u četvrtak u Otočcu hrvatski vojnik slomio ruku.

Igrao se s prijateljima u čamcu, kad ga je 43-godišnjak napao letvom. Zamahnuo je prema glavi dječaka, koji se branio rukama. Zadobio je lom podlaktice.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa ...

- I ubuduće ću odlaziti na to mjesto igrati se s prijateljima. Ne bojim se, nisam napravio ništa loše - istaknuo je dječak.

MORH je potvrdio da je riječ o njihovu djelatniku, za kojeg su nadležna državna tijela utvrdila da je izvan radnog vremena sudjelovao u incidentu u Otočcu, gdje je maloljetniku nanio teške tjelesne ozljede.

- Nad pripadnikom OS RH provest će se kazneni i stegovni postupak pred nadležnim Vojno stegovnim sudom koji za kaznu može imati prestanak djelatne vojne službe. Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska oštro osuđuju napad u Otočcu i oštro sankcioniraju bilo kakav oblik nasilja. Ovim putem Ministarstvo obrane izražava žaljenje zbog predmetnog događaja i upućuje isprike zbog nedopustiva ponašanja pripadnika OS RH - priopćili su iz MORH-a.

Napao dječaka letvom: Vojniku prijeti izbacivanje iz službe
Napao dječaka letvom: Vojniku prijeti izbacivanje iz službe

Dječaku i njegovoj mami iz MORH-a su se javili i telefonom.

- Nazvao me zapovjednik dotičnoga gospodina, ispričao se i iskazao najdublje žaljenje zbog situacije koja se dogodila. Kaže da imaju potrebu posjetiti sina. Nakon njega me nazvao i general, nisam zapamtila ime, samo da je iz Knina. I on je izrazio svoje najdublje žaljenje i strogo osuđuje postupak svojega djelatnika. Ponovio mi je da će protiv njega biti pokrenute ozbiljne sankcije - rekla je mama.

Isprika vojske je barem malo umirila i napadnutog 14-godišnjaka.

- Isprika i potpora vojske su svakako ublažili moj strah, a s obzirom na situaciju dobro su postupili što su nam se ispričali - rekao je dječak.

Užas u Lici: Dječaka (14) je napao letvom i slomio mu ruku
Užas u Lici: Dječaka (14) je napao letvom i slomio mu ruku

Njegova mama se teško nosi sa situacijom. Nikad nije mogla ni pomisliti da bi njezino dijete napao profesionalni vojnik.

- Osobno mi je drago zbog njihova poziva, njihova reakcija je ljudska, ali opet isprika, niti njihova niti bilo čija, ne može ni vratiti vrijeme ni popraviti rukicu mojega djeteta, kao ni ublažiti šok. Ali u svakom slučaju, jako je lijepo od njih što su se javili. I zapovjednik i general su podržali moju priču. Shvaćaju kako se osjećam i žao im je što se ovako nešto dogodilo - istaknula je mama napadnutog dječaka.