Obavijesti

News

Komentari 104

Dječak (5) se igrao sa 'svojom prvom puškom', ubio sestru (2)

Dječak (5) se igrao sa 'svojom prvom puškom', ubio sestru (2)
4

Istražni sudac objasnio je ubojstvo kao 'jedno od onih glupih nezgoda'. Dječak je dobio 'svoju prvu pušku' Crickett od 22 kalibra. Cijelo vrijeme je bila napunjena

VIDEO

Djevojčicu (2) slučajno je u Kentuckyju upucao i ubio njezin stariji brat (5) koji se igrao s malom 22-kalibarskom puškom koju je dobio na poklon. 

Brat je plavokosu Caroline Starks upucao u prsa. Puška s kojom se dječak igrao posebno je napravljena za djecu, a proizvodi ju i prodaje tvrtka Keystone Sporting Arms. Petogodišnjak je pušku na dar dobio prošle godine, a istražni sudac Gary White rekao je kako se nesreće s oružjem događaju, te da su roditelji mislili da puška nije napunjena.

- To je Crickett. To je puška za djecu. Mali dječaci naviknuti su da pucaju iz malih pištolja - rekao je. Iako je puška cijelo vrijeme stajala u kutu sobe, roditelji nisu znali da je napunjena. White je objasnio ubojstvo kao 'jedno od onih glupih nezgoda'.

- Bila je to Božja volja. Došlo je njezino vrijeme da ide -  rekla je baka ubijene djevojčice i dodala kako je sigurna da je njezina unuka sada na nebu i da je u dobrim rukama s Gospodinom.

Slogan tvrtke je 'Moja prva puška'

Tvrtka Keystone Sporting oružje prošle je godine proizvela 60 tisuća primjeraka ove puške za djecu naziva Crickett. Iako rade i oružje za ostale, većina njihovih proizvoda namijenjena je djeci. Malo oružje dolazi u svim bojama pa čak i u ružičastoj, a slogan tvrtke je 'Moja prva puška', a na web stranicama imaju odjeljak za djecu. Tu su fotografije dječaka i djevojčica u streljanama ili u lovu na ptice i jelene.

Bill McNeal odlučio je sredinom 90-ih sa svojim sinom proizvoditi oružje za djecu, a tvrtku su otvorili 1996. godine. Tada su imali samo četiri zaposlenika i proizvodili su 4000 pušaka godišnje. Sada zapošljavaju 70 ljudi. White je objasnio da se u Kentuckyju oružje prenosi s generacije na generaciju, te da se djeca s njim susreću od najranije dobi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa