Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dječak (8) slomio ruku tijekom igre pa umro za nekoliko dana

Osmogodišnji dječak R.K. iz Kozjaka kod Liznice umro je u subotu u Beogradu od posljedica infekcije, nastale nakon prijeloma ruke koji je zadobio tijekom igre

8 komentara

Osmogodišnjak R.K. iz Kozjaka kod Loznice umro je u subotu u Beogradu od posljedica infekcije, nastale nakon prijeloma ruke.

Dječak je prije tjedan dana zadobio prijelom na sredini unutrašnjeg dijela lijeve podlaktice, zbog čega su ga roditelji prevezli do Loznice na ortopediju Opće bolnice, piše Blic.

Dežurni ortoped rekao je da će najvjerojatnije biti potrebna operacija u Beogradu.

- Doktor je pregledao našeg sina i sanirao prijelom. Uspio je namjestiti ruku, obavio snimanje, stavio gips i rekao nam da ne brinemo. Dijete je pustio kući - priča kroz suze otac Milan i tvrdi da liječnik ni u jednom trenutku nije spomenuo da dječaka treba hospitalizirati.

Tijekom noći dječak je dobio temperaturu.

- U ponedjeljak je dobio injekciju, ali temperatura nije padala, iako nije bila visoka. Majka ga je odvela kod pedijatra koji je objasnio da je takva temperatura normalna i da je s djetetom sve u redu. Vjerovali smo liječnicima - priča dječakova teta Jelena.

Narednog dana, isti liječnik je pregledao ranu, očistio je i rekao da bi ipak dijete trebalo ostaviti u bolnici. Majka je upitala je li normalno da ruka tako oteče, na što je liječnik objasnio da dječak nije držao ruku kako treba i da je mora okrenuti vertikalno.

 - Dječak se i dalje nije osjećao dobro. Temperatura mu je porasla na 39. Predvečer je ruka bila hladna i voštane boje, dijete se počelo tresti i halucinirati. Odvezli smo ga na Hitnu, pa kod dječjeg pedijatra i onda opet na ortopediju. Isti liječnik nam je rekao da je gips previše stegnut i kad ga je popustio vidjela sam da ruka izgleda užasno. Rekao je da bi bilo najbolje da dječaka pošaljemo u Beograd - priča majka dodajući da je njezin sin iste večeri prebačen u Institut za majku i dijete u Beogradu.

Tamo su ga liječnici pregledali i hitno zakazali operaciju. Majci su objasnili da će zahvat biti dugi kompliciran.

- Jedan doktor je rekao da u 22 godine karijere nije vidio ovakav slučaj i da se ovakvo što događalo smo u tijekom ratnih godina zbog infekcija. Nakon prve operacije, moj sin je došao malo k sebi, čak je nešto i pojeo. Uslijedile su još dvije operacije, ali infekcija se proširila na pluća. Rijetke bakterije napale su organizam, sepsa se proširila i sljedeće jutro su nam rekli da dječaka nisu mogli spasiti i da je preminuo u 8.45 sati 8.listopada. - kroz jecaj govore majka Zorica i otac Milan.

Pored obvezne medicinske, roditelji su tražili i sudsku obdukciju koja bi trebala biti obavljena u ponedjeljak.

- U bolnici će biti provedena kontrola kako bi se utvrdili svi detalji i da li postoji odgovornost medicinskog osoblja za sve što se dogodilo - priopćeno je iz bolnice.

Možda vas zanima i ovo:
Message