Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Dječak je imao prijelome ruku nastale udaranjem i savijanjem'

Iako su ozljede bile ozbiljne, uz višestruke prijelome i ožiljke, dr. Goran Roić kaže da se dječakovo stanje poboljšava te da komunicira s ljudima u svojoj okolini

Foto: PIXSELL
121 komentara

Dvogodišnjak koji je u subotu doveden na hitni prijam Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj, s ozljedama koje upućuju na zlostavljanje, uz svježi prijelom nadlaktične kosti ima i dva starija prijeloma obje podlaktice za koje su liječnici, prema rendgenskim snimkama, zaključili da su nastali udaranjem ili savijanjem dječakovih ruku, i nisu nikada liječeni.

POGLEDAJTE VIDEO:

UŽAS U ZAGREBAČKOJ KLINICI U bolnicu dovela dječaka (2) s lomovima i ožiljcima od čikova

Ravnatelj bolnice, prof.dr. Goran Roić, kaže da bolnica nema medicinsku dokumentaciju prijašnjih liječenja djeteta, ali da se po RTG snimkama može zaključiti da su oba prijeloma na podlakticama sama zacijelila, odnosno, da nisu medicinski sanirani.

Jednako tako, iz RTG snimki je vidljivo da su ti prijelomi nastali u periodu od prije nekoliko tjedana do nekoliko mjeseci. 

- S obzirom na okolnosti ozljeda, sumnja se u fizičko zlostavljanje djeteta, kazao je Roić te je naglasio kako su obavijestili sve nadležne službe.

Liječnici su jučer napravili i kompletnu dijagnostiku djetetovih trbušnih i zdjeličnih organa. Srećom, sve je u redu, i nisu otkrili nikakve unutarnje ozljede.

Dječak u ovom trenutku, kaže ravnatelj, nije više prestrašen kao prvoga dana, opustio se i komunicira s osobljem na Odjelu traumatologije. Nije pitao za mamu, niti za bilo koga drugog, a ravnatelj ističe da dijete ne spominje što mu se dogodilo jer je, naprosto, premalo da bi moglo dati informacije o užasima koje je proživjelo. 

S njim će cijelo vrijeme raditi bolnički psiholozi i psihijatri kako bi mu pomogli da prebrodi proživljene traume. Ravnatelj je također rekao kako nema informacije da je dječakova majka došla u bolnicu posjetiti sina.

Dječak završio u Klaićevoj STRAVA IZ KLAIĆEVE Kako nitko nije primijetio da su dječaka mjesecima zlostavljali?

Iako su ozljede bile ozbiljne, uz višestruke prijelome različite starosti i ožiljke za koje se sumnja da su nastali gašenjem opušaka, Roić kaže da se dječakovo stanje poboljšava.

- Dijagnostička analiza je kompletno završena i dječak je u dobrom općem stanju, rekao je Roić Hini o zlostavljanom dječaku čija majka radi na sezonskom poslu na obali te je krenula prema Zagrebu kako bi posjetila dijete.

Majka može u bolnicu samo u pratnji policije

Ravnatelj Klaićeve ujedno je naglasio kako dječakova majka neće moći doći u posjetu bez policijske pratnje.

Policijska uprava zagrebačka potvrdila je kako je u tijeku kriminalističko istraživanje.

ODUZIMANJE SKRBNIŠTVA? 'Ne znamo gdje je otac djeteta, s majkom smo se već susretali'

Ravnateljica zagrebačkog Centra za socijalnu skrb Tatjana Brozić Perić smatra da se radi o kaznenom djelu.

Iako su se s majkom dječaka u Centru i prije susretali, nisu znali da joj treba pomoć u brizi za dijete, pa joj nisu pružili niti obiteljsko-pravnu zaštitu, ističe ravnateljica. 

Možda vas zanima i ovo:
Message