News

Komentari 139

U bolnicu dovela dječaka (2) s lomovima i ožiljcima od čikova

U bolnicu dovela dječaka (2) s lomovima i ožiljcima od čikova

U zagrebačku bolnicu doveli su dječaka s višestrukim prijelomima i ožiljcima od gašenja čikova po cijelom tijelu. Dječaka je čuvala jedna žena dok mama radi sezonu, stanovali su u 'šupici' bez prozora...

Dječak je bio prestrašen i plakao je od bolova. S njim je bila jedna žena, rekla je da je susjeda i da dijete čuva neka djevojka dok majka radi sezonu, ispričao je čitatelj, koji se u subotu ujutro zatekao u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Dodao je da je žena, inače u 50-im godinama, djelovala jako potreseno. Kako doznajemo, djevojka (19) jučer je ujutro pozvonila na vrata susjede, koja stanuje u istoj zgradi.

Rekla je da je dječak u dobi od 2,5 godina, kojega čuva, prije nekoliko dana pao niz stepenice i da misli da se teško ozlijedio. Desna ruka mu je bila natečena i boljela ga je na dodir. Ta je djevojka ispričala i da ne može voditi dijete u bolnicu jer zbog nekih svojih strahova ne izlazi iz stana.

Djevojka joj je predala i dječakove dokumente te se susjeda s njim zaputila u Klaićevu bolnicu. Navodno je djevojka molila susjedu da ne zove majku jer se plašila njezine reakcije. Dječaka je odvela na Hitnu. U Klinici za dječje bolesti potvrdili su da je dječak od nepune tri godine, rođen u listopadu 2016., u subotnjim jutarnjim satima, u pratnji susjede, zaprimljen na hitni prijam sa sumnjom na fizičko zlostavljanje.

Nakon dijagnostičke obrade i pregleda, liječnici su ustanovili da dijete ima svježi prijelom desne nadlaktične kosti, stare prijelome obje podlaktice, brojna nagnječenja i hematome te po cijelom tijelu ožiljke za koje se sumnja da su nastali gašenjem opušaka na dječjoj koži. Liječnici su ostali šokirani time što su vidjeli, a ravnatelj Klaićeve, prof. dr. Goran Roić, rekao nam je da su iz bolnice odmah obavijestili policiju te da će se daljnjom obradom utvrđivati kako su točno nastale brojne ozljede i ožiljci na dječakovu tijelu.

Dijete, koje je na bolničku hitnu zaprimljeno prestrašeno i slabije uhranjeno, kaže ravnatelj, do daljnjega će biti hospitalizirano. Neslužbeno doznajemo da dječak s djevojkom, koja je zatražila pomoć, živi posljednjih nekoliko mjeseci u podstanarskom stanu. Riječ je, navodno, o bivšoj šupi bez prozora prenamijenjenoj za stanovanje.

Biološke roditelje nitko od drugih stanara ne poznaje niti su ikad vidjeli dječakovu majku ili oca. Indikativno je što nisu viđali ni dječaka kako izlazi iz stana u šetnje, a bilo im je neobično i da nikad ne čuju malo dijete kako plače.Iz policije šturo su rekli da je kriminalistička obrada u tijeku. Kako neslužbeno doznajemo, zaprimili su prijavu iz bolnice. U ovakvim slučajevima, kad se sumnja na bilo koji oblik zlostavljanja djeteta, iz bolnice se prijava policiji šalje odmah kako bi policajci što prije mogli reagirati. Za očekivati je da će kriminalističko istraživanje rezultirati kaznenim prijavama.

Najčitaniji članci