Obavijesti

News

Komentari 25

Djevojka (16) u šoku: Nije se smio ubiti zbog nesreće

Djevojka (16) u šoku: Nije se smio ubiti zbog nesreće
7

Dugo selo: Nenad R. (44) je pijan autom udario 16-godišnjakinju. Mislio je da je mrtva. Djevojka ima samo lakše ozljede i već je puštena iz bolnice

VIDEO

Nisam ljuta, nemam zašto biti, nego sam žalosna. Nije si to smio napraviti, sa suzama u očima ispričala je I. G. (16), djevojka na koju je pijan u četvrtak navečer naletio policajac Nenad R. (44) u Zagrebačkoj ulici u Dugom Selu. Nakon što su I. G. odvezli u KB Dubravu, kolege su Nenada odvezli u policijsku postaju u Dugom Selu. Izmjerili su mu 2,18 promila alkohola. Oko 21.30 Nenad je kolege zamolio da ga puste da ode na zahod. Otključali su mu ćeliju i pustili ga. Međutim, prethodno mu nisu oduzeli službeni pištolj marke Glock. Nenad je otišao na zahod i tamo se upucao. Umro je u zahodu policijske postaje. Zasad se ne zna je li Nenad mislio da je I. G. teže ozlijđena pa si je zato oduzeo život ili je motiv nešto posve drugo. I. G. je ubrzo nakon pregleda u bolnici puštena kući. Natučena joj je desna strana tijela, ima nekoliko modrica i ogrebotina.
- Fizički sam dobro prošla i oporavit ću se, ali psihički sam slomljena. Ovo je tragedija i za njegovu i za moju obitelj. Moja obitelj i ja poznajemo njegovu obitelj. Ima dva mala sina koja ja poznajem.
- Nije si to smio napraviti - u šoku je I. G. O čovjeku koji se u nju zaletio ima samo riječi pohvale. Dok priča o njemu, ne može zadržati suze. I majka Marica je u šoku. Od suza je teško dolazila do riječi.
- Joj, jadni mi, jadni oni. Susjed nam je javio što se zbilo, da mi je kći završila u bolnici. Mora mirovati, no od ogrebotina je mnogo teže živjeti sa spoznajom o tragediji nakon nesreće - rekla je uplakana majka. Tata priča kako je njegova kći te večeri išla u lokalnu trgovinu.
- Razgovarao sam s njom nakon što se vratila. Čuo sam za samoubojstvo na televiziji i u šoku sam - rekao je utučeni otac.
U istragu o smrti kolege Nenada uključili su se i policajci iz Odjela za zakonitost postupanja.

U PRITVORU JE BIO SA SLUŽBENIM PIŠTOLJEM
Nitko od šefova u PP-u Dugo Selo još nije odgovarao zbog katastrofalnog propusta. Kolegi, krim-policajcu Nenadu R,, pištolj su trebali oduzeti već pri preprati na triježnjenje u postaju. No on je sa službenim Glockom, zataknutim u radničku odoru, sjedio u policiji! Propust je to kakav ne bi napravio ni osnovnoškolac. U PUZ-u kažu kako ispituju zakonitost postupanja kolega. Za takav propust najodgovorniji je šef smjene. Vjerojatno je kako Nenada, s obzirom na to da im je kolega, nisu ni pretresli. Zamolio ih je da ga puste na zahod. Tamo si je ispalio metak i umro. Napio se na svom imanju. Nešto je radio, zato je i bio u radničkoj odori. Već je imao nekoliko prometnih nesreća. Bilo je ozlijeđenih. Ne znamo je li ih on skrivio i je li i tada bio pijan, no navodno je bio sklon čašici. Konobar u konobi Barba nedaleko od Nenadove kuće tvrdi da je često pio za šankom. U konobi smo jučer zatekli njegove prijatelje.
- Bio je super čovjek. Nije bio nimalo arogantan i svi smo ga voljeli. Zajedno smo bili u ratu. Ne znam što se dogodilo te noći, no on nikad nije u civilu nosio pištolj. U posljednje vrijeme nije puno pio - kazao je Goran Lisac. Nenadov susjed Filip Ćorluka kazao je kako je bio pošten čovjek i policajac te da je u Nenada imao bezgranično povjerenje.
- Nismo bili samo susjedi nego i vrlo dobri prijatelji - rekao je Ćorluka.

DA SE NIJE UBIO, SAMO GI GA SUSPENDIRALI
Da se krim-policajac nije ubio, vjerojatno bi zaradio samo prekršajnu prijavu. Djevojku je lakše ozlijedio. Ostao bi bez vozačke dozvole. Sigurno bi ga strože kaznili, jer mu ovo nije prva nesreća. Na poslu bi ga suspendirali.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 25

VIDEO

Meteoalarmi oglašeni za cijelu Hrvatsku: Stiže grmljavinsko nevrijeme, moguća oštećenja!
VELIKA VREMENSKA PROGNOZA

Meteoalarmi oglašeni za cijelu Hrvatsku: Stiže grmljavinsko nevrijeme, moguća oštećenja!

Umjereno, prijepodne i pretežno oblačno. Povremeno će padati kiša, a lokalno će biti i jače izraženih pljuskova s grmljavinom te obilne oborine. Moguće je i nevrijeme, stoji u prognozi DHMZ-a za petak..

Tablica otkriva: Svi su dali niže cijene od zagrebačke plinare, nije točno da će biti u gubicima!
PADA TOMAŠEVIĆEVA TEZA

Tablica otkriva: Svi su dali niže cijene od zagrebačke plinare, nije točno da će biti u gubicima!

Gradonačelnik Tomislav Tomašević tvrdi da neće smijeniti upravu plinare koja je izgubila opskrbu Zagreba jer su ponudili cijenu ispod koje bi bili u gubicima. Svih 27 opskrbljivača u Hrvatskoj posluju s nižom cijenom...
Prognoza za produženi vikend: Pljuskovi i grmljavina, moguće i poplave. Najgore će biti u petak
UPALILI ŽUTI ALARM

Prognoza za produženi vikend: Pljuskovi i grmljavina, moguće i poplave. Najgore će biti u petak

Vikend prognoza neće usrećiti one koji su odlučili spojiti praznik u produženi vikend. I danas i Sutra gotovo cijela Hrvatska označena je žutim alarmom zbog moguće opasnog vremena