Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
49 komentara

Dobar posao u Dubaiju: Prose i mjesečno zarade 70.000 dolara

Riječ je o bandama iz Azije i Arabije koje šalju prosjake u Dubai, najčešće s vizama koje traju tri mjeseca, a onda im uzimaju novac koji zarade. Prosjačenje je u Dubaiju zabranjeno

Foto: screenshot/Youtube
49 komentara

Poznato je da je Dubai bogat grad u kojem i profesionalni prosjaci mogu zaraditi malo bogatstvo. Neki od njih zarade mjesečno 73.500 dolara (oko 455.7000 kuna). Najmanje zadnje tri godine prosjaci koriste velikodušnost i bogatstvo ljudi u Dubaiju.

Iako se policija pokušava boriti protiv organiziranih grupa prosjaka, prosjačenje je i dalje rašireno. Riječ je o bandama iz Azije i Arabije koje šalju prosjake u Dubai, najčešće s vizama koje traju tri mjeseca, a onda im uzimaju novac koji zarade.

Prosjačenje je u Dubaiju zabranjeno, no riječ je o profesionalcima kojima su mete prije svega bogataši. Govore im da njihove obitelji žive na cesti ili u ratom pogođenim regijama. Odmah traže veću sumu novaca koju im neki ljudi i daju. 

- Uvjere ljude u svoju priču. I ja sam im davao novac, a onda sam shvatio da je sve to prijevara - kaže Nawal Al Naqbi koji živi u Dubaiju.

Spomenute grupe siu 2017. bile vrlo uspješne jer je ta godina bila "godina davanja", odnosno vlasti su napravile niz inicijativa kako bi se pomoglo siromašnima. Samo u prvim danima ramazana prošle godine policija je uhitila 65 prosjaka. Policija ima najviše problema s identifikacijom prosjaka jer su "dobro odjeveni i vrlo su pametni".

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message