Obavijesti

News

Komentari 39

Dobila koronavirus, mlijeko joj je postalo neonski zelene boje

Dobila koronavirus, mlijeko joj je postalo neonski zelene boje

Anna Cortez (23) kaže da joj je mlijeko postalo svjetlozelene boje dok je imala koronavirus te da joj se dva dana nakon negativnog testa ponovno vratilo u normalnu boju

VIDEO

Stručnjaci su sugerirali da je zelenu boju mogla uzrokovati majčina prehrana, ali Anna Cortez (23) rekla je da nije došlo do promjena u njenim prehrambenim navikama, a mlijeko joj je uvijek bijelo unatoč tome što jede puno zelenila.

Ona kaže da joj je mlijeko postalo neonsko zelene boje nakon što su ona i djevojčica dobile koronavirus, a kada je dobila negativan nalaz na Covid-19, nedugo nakon joj se mlijeko opet vratilo u normalnu boju.

Pedijatrica, koja je ujedno i savjetnica za laktaciju, uvjerila je mamu da je njezino mlijeko na sigurnom i rekla da su promjenu boje odgovorna njena prirodna antitijela koja se bore protiv infekcije i štite dijete.

'Razgovarala sam s pedijatrom svoje kćeri, koja je ujedno i savjetnica za laktaciju, i rekla je da je uobičajeno kada mama oboli ili kada dijete oboli od prehlade ili želuca virus, da će se majčino mlijeko promijeniti i prilagoditi antitijelima. Razlog zašto je to bilo toliko uočljivo u ovom slučaju je taj što je virus tako jak', rekla je Anna.

Cijepljenje preko reda prelilo je čašu. Sad je vrijeme za ostavke
Cijepljenje preko reda prelilo je čašu. Sad je vrijeme za ostavke

- Pedijatrica mi je, čim sam dobila pozitivan test, rekla da nastavim dojiti svoju kćer, da je to najbolje za nju jer će joj pružiti sve što treba, a ako je bolesna majčino mlijeko će se boriti protiv toga - kaže Anna i dodaje da je mnogo mama primijetilo (promjenu boje) te je razgovarala s njima o toj situaciji.

- Bilo im je to isto iskustvo kao i moje - razboljele su se i mlijeko im je promijenilo boju te su nastavile hraniti svoje bebe - kazala je.

Britanski stručnjaci rekli su da dojilje koje se zaraze Covid-19 trebaju nastaviti dojiti jer će to zaštititi njihove bebe.

Studije pokazuju da virus ne ulazi u mlijeko.

Horor u Njemačkoj: U zapaljenoj kući 5 mrtvih, među njima dvoje djece. Nisu umrli od požara
Horor u Njemačkoj: U zapaljenoj kući 5 mrtvih, među njima dvoje djece. Nisu umrli od požara

Anna, njezina kći Mikayla (koja je tada imala četiri mjeseca) i drugi članovi obitelji zarazili su se koronavirusom u siječnju.

Mikayla je imala kašalj i groznicu, ali oporavila se za nekoliko dana, a Anna je rekla da ima simptome slične prehladi i da je izgubila osjetila okusa i mirisa.

Annino mlijeko bilo je bijelo kad je izdajala četiri dana prije nego što je razvila simptome virusa. Bila je zaražena Covidom sljedeći put kad je izdajala.

- Opskrba mi je pala - bila sam dehidrirana - pa sam odlučila izdajati. Nisam ni primijetila boju kad sam to radila jer mi je bilo jako loše. Stavila sam vrećicu u zamrzivač i kad sam je kasnije izvadila, primijetila sam jarko zelenu boju. Kako je mlijeko bilo smrznuto imalo je gotovo neonski sjaj. Nisam znala što se događa. Nastavila sam izdajati i provjeravati mlijeko dok sam bila bolesna. Kroz cijelo vrijeme dok sam bila pozitivna, mlijeko je bilo zeleno - ispričala je.

Sveti Ivan Zelina: Sletio s ceste i pao u nesvijest na -8°C. Auto je prekrio led. Pronašla ga ralica
Sveti Ivan Zelina: Sletio s ceste i pao u nesvijest na -8°C. Auto je prekrio led. Pronašla ga ralica

- Počelo je biti sve lakše i lakše. Dva dana prije nego što sam dobila negativan nalaz, mlijeko mi se vratilo u normalnu boju, sada je samo bijelo. Ljudi su mislili da je zeleno od hrane koju sam jela, ali prehrana se nije promijenila i uvijek jedem puno zelenila, a mlijeko mi nikad nije zeleno - dodala je.

Annu su na Facebooku kontaktirale druge mame nakon što je podijelila fotografije svog mlijeka zelenih nijansi pored bijelog mlijeka koje je izdojila prije nego što je dobila Covid.

Fotografije su postale viralne kada ih je podijelila Milky Mama, kalifornijska tvrtka koja proizvodi kekse i druge proizvode koji pomažu u proizvodnji mlijeka.

Druge majke pozitivne na Covid također su podijelile fotografije mlijeka koje je izgledalo zeleno. Jedna je napisala: 'Bila sam bolesna i imala sam negativan test na Covid, ali sam imala sve simptome. Sad gledam ovu sliku i pitam se je li to razlog zašto sam mislila da je moje mlijeko tada imalo neonsko zeleni sjaj'.

Druga je dodala: 'Ovo me natjeralo da pogledam svoje mlijeko i vidim tu zelenkastu boju', piše Mirror.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke