News

Komentari 35

Dobila napojnicu od 40.000 kn, odbila ju je podijeliti s drugim konobarima: 'Otpustili su me'

Dobila napojnicu od 40.000 kn, odbila ju je podijeliti s drugim konobarima: 'Otpustili su me'

Konobarica je primila velikodušnu napojnicu, ali tvrdi kako joj je voditelj restorana rekao da je mora podijeliti. Požalila se da su je otpustili. Iz restorana kažu kako otkaz nema nikakve veze s tom situacijom

Konobarica iz Arkansasa, Ryan Brandt, pozamašnu je napojnicu od 4400 dolara dobila 6. prosinca kada je s kolegom posluživala više od 40 ljudi u 'Oven and Tap' u Bentonvilleu, prenosi New York Post.

Svaki gost dao je oko 100 dolara, smatrajući da će novci otići u ruke konobarici koja ih je posluživala.

- Znali smo da je konobarima bilo posebno teško za vrijeme Covida i dali smo napojnicu kako bi im pomogli - rekao je Grant Wise, gost restorana.

'Rekli su mi da mogu uzeti samo 20 posto'

No konobarica koja je dobila napojnicu tvrdi da joj je voditelj restorana rekao da je mora podijeliti s ostalim konobarima, koji nisu posluživali taj stol. Brandt je za Fox izjavila da je to slučaj bez presedana.

- Rekli su mi da ću napojnicu predati voditelju smjene, a da sa sobom mogu ponijeti 20 posto - objasnila je.

Kad je Wise, gost koji je predao napojnicu konobarici, saznao za to, zahtijevao je da restoran vrati napojnicu konobarici.

Ona tvrdi da je idućeg dana dobila otkaz.

- Otpustili su me preko telefona, a radila sam tamo tri i pol godine. To mi je slomilo srce. Nisam ništa pogrešno učinila - rekla je.

Što kaže restoran?

Iz restorana kažu da je konobarica dobila otkaz zbog situacije nevezane s onom oko napojnice.

- Nakon jela gosti su zatražili da napojnica ode u ruke određenih konobara. Potpuno smo poštovali tu odluku. Iz poštovanja prema našim cijenjenim zaposlenicima nećemo raspravljati o detaljima otkaza zaposlenice. Ona je otkaz dobila danima nakon toga i ne zato što je zadržala novac. Ostale zaposlenice koje su te večeri primile napojnicu i dalje rade za nas - kažu iz restorana.

Kao odgovor na izjave restorana, Wise je pokrenuo GoFundMe stranicu za Ryan koja je sakupila gotovo 9000 dolara.

Najčitaniji članci