Obavijesti

News

Komentari 15

Divjak: Nepotrebno je da škole od roditelja traže participaciju

'Dobivaju milijardu kn godišnje, participacija im nije potrebna!'
6

'Škole odnosno osnivači dobivaju milijardu kuna godišnje za same škole, i imaju i izvorne prihode, i nema nikakvog razloga da osnivači ne skrbe jer to je njihova zadaća', rekla je Blaženka Divjak

VIDEO

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak danas je tijekom posjeta osnovnoj školi Gračane na prvi dan nastave komentirala uvođenje kurikularne reforme, ali i uplatnice roditeljima učenika srednjih strukovnih škola, odnosno plaćanje participacije u troškovima.

Zagreb: Ministrica Blaženka Divjak posjetila Osnovnu školu Gračani

Podsjetimo, danas je u medije izašla vijest o tome kako je Druga ekonomska škola u Zagrebu jedna od onih škola koja je pozvala roditelje svojih učenika da uplate 100 kn jer nisu u mogućnosti održavati odgovarajuću razinu obrazovanja.
Divjak se ne slaže da je taj novac potreban školama.

Škola je uvela participaciju od 100 kn: 'Nemamo za nastavu'
Škola je uvela participaciju od 100 kn: 'Nemamo za nastavu'

'Škole odnosno osnivači dobivaju milijardu kuna godišnje za same škole, i imaju i izvorne prihode, i nema nikakvog razloga da osnivači ne skrbe jer to je njihova zadaća', rekla je Blaženka Divjak, javlja N1.

Dodala je kako nema razloga da se to radi te apelirala i na osnivače i na škole da 'još jednom razmotre ovakve situacije'.

Zagreb: Ministrica Blaženka Divjak posjetila Osnovnu školu Gračani

- Radosno smo ušli u novu školsku godinu. Škole su otvorile vrata budućnosti. Kurikularna reforma znači rasterećenje od činjeničnog znanja učenja napamet, s naglaskom na kritički razmišljanje, kreativnost i inovativnost. Škola je mjesto gdje učenici trebaju biti aktivni, a učitelji motivirani... Ovo je samo prvi korak naprijed, pred nama je maraton. Moramo usvojiti kulturu unapređenja u sustavu - kazala je Divjak.

Pokretanje videa...

01:44

- Želimo učenicima osigurati smislenije obrazovanje i kompetencije za 21 stoljeće, želimo vratiti povjerenje u obrazovni sustav. Ovo je za mene jako radostan trenutak, jutros sam rekla djeci da sam uzbuđena kao oni - rekla je Divjak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca