Obavijesti

News

Komentari 491

Doktorica sa Šolte ne želi svoje pacijente cijepiti: 'Nije to dobro'

Doktorica sa Šolte ne želi svoje pacijente cijepiti: 'Nije to dobro'

Na liječnicu Ljiljanu Krželj žale se i mještani i njeni kolege koji su je prijavili nekoliko puta. Ravnatelj Doma zdravlja kaže: Moje mogućnosti su limitirane

VIDEO

Neću vas cijepiti niti zapisati da ste voljni primiti cjepivo. To vam nije dobro. Od cjepiva ćete oboljeti na mozak. To su opravdanja koja svojim pacijentima navodno govori dr. Ljiljana Krželj s otoka Šolte kad od nje zatraže da se zapišu za cijepljenje protiv korona virusa.

Mještani otoka na kojem živi oko 1700 stanovnika suočeni su sa “zidom”. Cjepivo im liječnica navodno ne odobrava, a nitko joj se ne želi zamjeriti.

Pfizer se ipak vraća na stari plan isporuke, a od 15. veljače Hrvatskoj stiže veći broj doza
Pfizer se ipak vraća na stari plan isporuke, a od 15. veljače Hrvatskoj stiže veći broj doza

- Što ću napraviti? Moram li prebaciti karton? Tko će me cijepiti? - pitaju se mještani. Navode mještana potvrđuje i doktor medicine Davor Juričić, zaposlenik Hitne pomoći Split, Ispostava Šolta. Kaže kako je i sam nekoliko puta imao problema s doktoricom Krželj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Korona je politički virus' 

- I oni koji žive na Šolti, pa čak i oni koji imaju odabrane obiteljske liječnike u Splitu, ali su redovito na otoku, kažu mi: ‘Što ako me nešto zaboli, a u smjeni je dr. Krželj?’. Doktorica Senka Brajčić i ja uvijek uskočimo i kad nije naša smjena, čak i kad nije hitni slučaj, iako bi ljudi po proceduri trebali otići kod dr. Krželj. Svjesni su očigledno da tamo neće dobiti adekvatnu pomoć, a mi pokušavamo učiniti što možemo, ali to možemo napraviti 50 ili sto puta, ali ne možemo beskonačno... - priča nam dr. Juričić te dodaje kako mu je dr. Krželj jednom rekla da je korona virus zapravo “politički virus” i da ne postoji. Kaže nam i kako je nekoliko puta o dr. Krželj obavještavao nadređene.

HZJZ objavio: Evo tko od odraslih ima pravo na besplatno cjepivo protiv pneumokoka
HZJZ objavio: Evo  tko od odraslih ima pravo na besplatno cjepivo protiv pneumokoka

Cijelu priču oko dr. Krželj i njezina odbijanja da cijepi pacijente zna i ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije dr. Marko Rađa. No priznaje kako je gotovo nemoćan.

- Iako jesam na neki način nadređeni doktorici sa Šolte, moje nadležnosti i mogućnosti kažnjavanja su limitirane. Recimo, prije nekoliko mjeseci je bila inspekcija te smo je kaznili zbog dolaska na posao u 7.50 sati, dok je radno vrijeme u ordinaciji trebala započeti u 7 ujutro. No za konkretne terapije ili nepropisivanje cjepiva, tu se radi o njezinoj stručnoj procjeni. E sad, samo dva tijela mogu dovesti to u pitanje, stručna Povjerenstva sastavljena od tri člana, bilo da je riječ o sudskim vještacima medicinske struke ili pak liječnicima imenovanim od strane naše Komore - potvrdio nam je dr. Rađa “probleme” na Šolti.

Odbija razgovarati 

Oko svega smo kontaktirali i samu dr. Ljiljanu Krželj. Zanimalo nas je pojašnjenje njezinih životnih svjetonazora koji su se pretočili u liječničke tretmane. Na uvodnu rečenicu kako bismo voljeli porazgovarati o nekim primjedbama pacijenata odgovorila je kratko: “Ne bih željela, svako vam dobro želim”. Oko neobičnog slučaja dr. Ljiljane Krželj poslali smo upit i Ministarstvu zdravstva, ali do zaključenja ovoga broja nisu nam odgovorili.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 491
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina