Obavijesti

News

Komentari 67

Radić: 'Žao mi je što je Vesna napustila sjednicu. Najvažnije je da očuvamo jedinstvo stranke'

Radić: 'Žao mi je što je Vesna napustila sjednicu. Najvažnije je da očuvamo jedinstvo stranke'

Nešto manje od pola sata nakon što je počela sjednica, Vesna Vučemilović je s nje naprasno otišla. Novinarima nije htjela dati izjave, ali se o svemu oglasila na Facebooku

VIDEO

Nakon neopozive ostavke Miroslava Škore na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta, stranka je održala sjednicu Predsjedništva u stranačkim prostorijama. 

Kako smo i ranije izvijestili, ni pola sata nakon početka sjednice, s nje je naprasno otišla sestra Miroslava Škore, Vesna Vučemilović. Izjave novinarima nije htjela dati, ali se nešto kasnije oglasila na svom Facebooku gdje je napisala da je protiv nje pokrenut disciplinski postupak. 

PRATITE UŽIVO: Izjave nakon sjednice Predsjedništva DP-a 

- Predsjedništvo je nakon rasprave jednoglasno prihvatilo ostavke Miroslava Škore i glavnog tajnika Darija Žepine. Najvažnije je da sačuvamo jedinstvo stranke - poručio je v.d. predsjednika stranke Mario Radić dodavši kako su pokrenuli i disciplinski postupak protiv Vučemilović.

Naglasio je kako su sve odluke jednoglasno donesene. 

- Pokrećemo disciplinski postupak protiv nje zbog zlouporabe unutarstranačkog položaja te nanošenja štete ugledu stranke u javnosti - poručio je dodavši kako se ovim činom nikoga ne izbacuje iz stranke.

- Naprotiv, nudi se prilika za konstruktivan rad - rekao je. 

Disciplinski postupak protiv Vučemilović pokreće Sud časti. U ovom trenutku to znači da joj sve dužnosti miruju do donošenja konačne odluke idućih 90 dana. 

- Bilo je još prijava, ne samo protiv Vučemilović, koje su na isti način riješene. Imat će pravo obrane pred Sudom časti - istaknuli su još iz Domovinskog pokreta.

Stjepo Bartulica se osvrnuo na Facebook status u kojem ih Vučemilović proziva za ušutkavanje.

- Meni je žao što je Vesna napustila sjednicu, više nas smo je zamolili da ostane, nije htjela. Meni je krivo da se neke stvari na ovaj način u javnosti već danima iznose. Tako se ne rješavaju stvari. Drago mi je da smo jednoglasno mogli donijeti ove odluke u vrlo teškim okolnostima - poručio je dodavši kako je Vučemilović mogla govoriti što želi te kako ju nitko nije prekidao. 

- Ja bih prvi dignuo glas da je netko nešto neprimjereno pokušao učiniti ili nekome oduzeo riječ. To je neprihvatljivo. Da se to događalo, ja bih sljedeći napustio sjednicu. Mogla je slobodno sudjelovati i govoriti što je htjela, postavljati pitanja. Nekorektno je na ovakav način nastavljati, ako želimo dobrobit stranke, ovo nije način. Ide i dalje prema neredu, a to mora prestati zbog svih nas - istaknuo je. 

Igor Peternel je naglasio kako budućnost DP-a nije upitna. 

- A to se danas i pokazalo. Vučemilović je napustila sjednicu, u skladu s onim kako je i govorila cijeli prošili tjedan. Mi smo održali vrlo konstruktivnu sjednicu, nije bilo nesuglasica - poručio je. 

Novinari su Radića upitali, obzirom da dobro poznaje Škoru i Vučemilović, misli da Vučemilović ovako nastupa na svoju ruku ili ipak na navođenje brata i tako prenosi njegove poruke. 

- Da, ja ih dobro poznajem oboje. Vesna je vrlo osebujna, impulzivna. Izgleda mi puno prije da radi na svoju ruku, ali ne mogu tvrditi - rekao je dodavši kako se čuo i vidio i jučer sa Škorom. 

Upitan je li Škoro odstupio na njegovo inzistiranje zbog financijskih malverzacija u stranci, kako su se pojavile informacije, zbog naručivanja svog vina u iznosu 700.000 kuna, Radić je poručio kako ne bi više o tome.

-  Sve što je Škoro rekao, kao i ono što smo mi sad rekli, je tako. Što se tiče vina i tih stvari, jesu naručivane, ali nisu to razlozi i nije 700.000 kuna, to je netočno - poručio je. 

Unutarstranačke izbore, dodao je, najvjerojatnije će održati u rujnu i naglasio kako se on neće kandidirati za predsjednika stranke.

- i smo sad usvojili akte koji dopuštaju unutarstranačke izbore, jedan moramo slati na Odbor na potvrđivanje i nadam se da ćemo pokrenuti proces iza Velike Gospe. To je veliki posao, ogranaka imamo preko 280 - rekao je.

Upitan boji li se da će se saborski Klub DP-a sad osipati, Radić je rekao da ne.

- Nemojte se iznenaditi ako Miroslav Škoro i sestra mu ostanu i dalje članovi našeg zastupničkog kluba. Malo će biti buke, a ona će se stišati i brže nego što mislite - dobacio je Ante Prkačin. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.