Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
10 komentara

Druga sahrana: Tijelo Davida Dragičevića sele u Austriju...

Majka preminulog Davida Suzana Radanović zatražila je ekhumaciju posmrtnih ostataka svojeg sina. Pokopat će ih u Austriji, na groblju Friedhof der Stadt u Bečkom Novom Mestu

Foto: Željko Hladika/24sata
10 komentara

Posmrtni ostaci mladića Davida Dragičevića bit će idućeg tjedna ekshumirani s groblja u Banjoj Luci i premješteni u Austriju kako bi tamo po želji njegovih roditelja bili ponovo i trajno pokopani, najavio je u srijedu obiteljski prijatelj i pripadnik prosvjedne skupine Pravda za Davida Slobodan Vasković.

POGLEDAJTE VIDEO:

On je na svom blogu objavio kako je ekshumacija, po zahtjevu kojega je ranije predala Suzana Radanović, Davidova majka, zakazana za 12. ožujka. Davidovi posmrtni ostaci nakon toga će biti prevezeni u Austriju, a pokopani 15. ožujka na groblju Friedhof der Stadt u Bečkom Novom Mestu, gdje živi Radanović.

POGLEDAJTE VIDEO:

EKSHUMACIJA Majka i otac premjestit će tijelo Davida (21) u Austriju

- Suzana Radanović i Davor Dragičević, roditelji ubijenog Davida, tako će svog sina sahraniti dva puta.Taj užas priredile su im, vrlo svjesno, takozvane institucije entiteta koje nisu htjele dopustiti da se riješi slučaj zločina teškog ubojstva Davida Dragičevića. Ekshumacijom i odvoženjem tijela ubijenog Davida iz Geta-Banja Luka otpočeo je i progon ubijenih - napisao je Vasković.

On je ponovio teške optužbe na račun ministra unutarnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača o tome da je najveći krivac za prikrivanje istine o okolnostima pod kojima je još prije godinu dana pronađen mrtav tada 21-ogodišnji mladić David.

NESTAO U PROSINCU Davor Dragičević: Sklonio sam se na sigurno jer me žele ubiti

Njegovi roditelji prijavili su kako je nestao u noći između 17. i 18. ožujka 2018., a Davidovo tijelo pronađeno je 23. ožujka na ušću rječice Crkvene u Vrbas.

Istraga još traje

Policija i sudski patolog odmah nakon toga su ustvrdili kako je riječ o nesretnom slučaju, no informacije koje su se naknadno otkrile pobudile su sumnje u njihove nalaze, a obitelj i prijatelji inzistirali su na tvrdnji da je David najprije otet te potom zlostavljan i na kraju brutalno ubijen.

Istraga o ovom slučaju traje i danas, a na valu nezadovoljstva koje je zbog toga nastalo uslijedili su prosvjedi protiv vlasti u Republici Srpskoj, koje je entitetska policiija ugušila silom potkraj prosinca prošle godine.

OTAC DAVIDA DRAGIČEVIĆA: 'Imam snimku ubojstva moga sina, vrlo brzo ću je objaviti...'

U Banjoj Luci od tada vlada neka vrsta neformalnog izvanrednog stanja, jer policija i dalje sprječava svaki pokušaj okupljanja više od tri osobe na Trgu krajine nastojeći na taj način spriječiti nove prosvjede.

Davidov otac Davor nestao je nakon policijske intervencije protiv prosvjednika 30. prosinca i za sada se ne zna gdje se nalazi, no on je u rijetkim istupima preko društvenih mreža najavio kako neće odustati od borbe da se dozna istina o sudbini njegova sina.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message